Ştiri

Practică de teren în partea de nord a Munților Trascău
Cu studenții noștri am fost la un exercițiu pe teren în partea nordică a Munților Trascău, în cadrul disciplinelor de arii protejate și de geomorfologie.
acum 2 luni

Dr. Tamás Weiszburg vorbește despre situația exploatării litiului
În secolul XXI producția și stocarea energiei electrice a devenit foarte apreciată. Care este însă situația cu exploatarea litiului și efect are asupra mediului? Dr. Tamás Weiszburg a fost invitat în emisiunea „Fókuszban”, unde a spus lucruri interesante despre acest subiect, și a menționat cazul minei de litiu din Serbia.
acum 5 luni

Lecții de geografie cu dr. Szilárd Poszet
Dr. Szilárd Poszet a susținut două prelegeri în cadrul emisiunii "Telesuli" pentru elevi. Temele acestor prelegeri erau structura Pamântului și dinamica scoarței terestre.
acum 5 luni

A XVII-a ediție a Conferinței de Știința Mediului din Bazinul Carpatic
A XVII-a ediție a Conferinței de Știința Mediului din Bazinul Carpatic va fo organizată la 6-9 aprilie 2022, în Cluj-Napoca, în incita facultății noastre. Înscrierile se fac online până la data de 21 decembrie 2021. Detaliile legate de conferință pot fi accesate pe site-ul conferinței.
acum 7 luni

S-a deschis înscrierea la concursul de biologie Herman Ottó
Concursul de biologie Herman Ottó a ajuns la ediţia a 32-a cuprinzând Bazinul Carpatic, destinat pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a. Etapa din Transilvania este organizată pentru a şasea oară, la care înscirerile se fac până la 4 februarie 2022.
acum 7 luni

Vizită la Stufărișurile de la Sic
La 3 noiembrie, studenți de la specializarea Protecţia şi monitorizarea mediului au vizitat Stufărișurile de la Sic conduși de dr. István Urák.
acum 8 luni

Practică de toamnă în Cheile Tureni
În octombrie am traversat cu studenții Cheile Tureni descoperind caracteristicile geomorfologice și ale mediului înconjurător.
acum 8 luni

Excursie la început de an la Cheile Baciului şi Dealul Melcului
Prima excursie SapiTur al noului an academic am organizat pe traseul Cheile Baciului și Dealul Melcului vizitând deschiderile bogate în fosile. La excursie au participat şi studenţi din anul întâi.
acum 9 luni

Admitere - septembrie 2021
Admiterea de toamnă va avea loc între 1-9 septembrie, în regim online.
acum 11 luni

Marii Transilvaniei – Județul Cluj: Cheile Turzii
Proiectul Marii Transilvaniei a fost ințiat de către Maszol. Ghidul traseului orgnizat în rezervația naturală Cheile Turzii a fost șeful departamentului nostru, dr. Szilárd Poszet. Cu această ocazie a fost realizat un scurt metraj care poate fi vizionat maj jos.
acum un an

Vizită la Fânațele Clujului
La 25 mai, studenți de la specializarea Ştiinţa Mediului au vizitat Fânațele Clujului conduși de dr. Szilárd Poszet și dr. István Urák.
acum un an

Ziua Biodiversităţii
22 mai este Ziua Internaţională a Biodiversităţii. Biologul dr. István Urák, ne prezintă vegetaţia specifică a tinoavelor şi prezintă aspectele cercetărilor sale despre comuninatea de păianjeni din aceste arii protejate de mare valoare. În 20 de ani au reşit să identifice mai mult de 15 specii noi de păianjeni pentru fauna României.
acum un an

Valea Arieșului – Roșia Montană – Detunatele
Studenţii departamentului nostru au luat parte la o excursie tematică în Valea Arieşului, Roşia Montană şi Detunatele conduşi de dr. Szilárd Poszet és dr. Ágnes Balázsi.
acum un an

Ziua Pământului
Cu ocazia zilei pământului, colega noastră ne călăuzeşte în lumea apelor minerale. Aceste surse constituie un valoros zăcământ. Un grup de cercetători conduşi de colegii noştri studiază regulat peste 30 de izvoare de apă minerală din judeţele Harghita şi Covasna.
acum un an

Colegul nostru, dr. István Urák va susține o prelegere științifică
În cadrul Conferinței Naționale Științifice al Studenților 2021 are loc un șir de prelegeri științifice ținute online. Al șaselea prezentator este biologul István Urák, care va susține prelegerea intitulată Cu opt picioare în mlaștina de turbă.
acum un an