MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Erasmus /

2020.08.19.

Száraz Alpár Budapesten a Vibrocomp cégnél gyakorlatozott

Száraz Alpár (Környezetvédelem és monitoring, I. év) a Vibrocomp Kft. (Budapest, Magyarország) cégnél végzett nyári szakmai gyakorlatot 2019-ben.

A szakmai gyakorlatom 2019. június 24-én kezdődött, amely voltaképp az első nap. Első nap első kihívás eljutni időben a szálláshelytől a célintézményig, nekem ez 7–8 közötti köz. Aki járt már Budapesten, az tudja, kissé nagy távolságok vannak, és ennek köszönhetően igen időigényes eljutni A-ból B-be. Nekem a legrövidebb útvonal 47 perces utazást takart, a második 54 percet. Az elkövetkező hónapokban ezzel a két alternatívával mentem munkába. Az első egy átszállásos, előbb busszal, utána metróval, a második közvetlen járat, csak busszal. Tehát mindenkinek ajánlom a diákbérletet, amelynek köszönhetően egy hónapig 3450 Ft-ért utazni lehet busszal, metróval, villamossal stb.

Az első nap megismerkedtem a teljes személyzettel, akiket három emeletre osztottak szét: pincerészben a terepesek/mérőcsapat, az elsőn a recepció és vezetőség, és a másodikon a zajtérképkészítők, modellezők, hatástanulmányosok. Én a terepes csapathoz voltam beosztva, szerintem jobb és szabatosabb munkatársakat az ember keresve se találna.

A két hónap alatt bejártuk Magyarország több pontját is, tehát nekem kissé országnéző túrának is felfogható volt a terepi munka. Itt megemlíteném, aki az enyhe meleghez van szokva, annak nem fog jól esni Magyarországon a járkálás, ezek a napi 40–42°C–os melegek tűrhetetlenek, főleg ha az emberek terepen vannak napi 4-5 órát.

Ottlétem alatt alkalmam volt betekintést nyerni abba, hogy hogyan működik egy ilyen intézmény, milyenek a munkaviszonyok, és nem utolsó sorban jó pár éppen futó vagy leadott, illetve elkezdett munkaprojektbe is betekinthettem és ezekhez hozzájárulhattam. A projektek többségénél, amelyekhez hozzájárultam, fotómellékleteket segédkeztem összerakni, volt, amelyeknél a nyers adatok feldolgozását végeztem, mérési pontok ábrázolását térképeken – itt én mutattam nekik újat. Végül az ott lévő második gyakorlatossal összeraktunk egy jegyzőkönyvet is, ami, meg kell hagynom, nem éppen egyszerű.

A terepi munkáknál alkalmam volt megfigyelni és elsajátítani azokat a mérési módszereket, amelyeket használnak. Terepen autópályazajt, forgalmi zajt, környezeti rezgést és szerkezeti rezgéseket mértünk, ezeket kétféleképpen: rövid méréseket vagy 24 órás méréseket végeztünk. Emellett módunk volt az M5-ös autópálya zajárnyékoló falainak állapotfelmérését végezni, amely során az összes falat elejétől végéig bejártuk és lefényképeztük, és ezalatt szerkezeti hibát/sérüléseket kerestünk. A fal típusától függően figyeltük a fafonat épségét, a középső szigetelő réteg épségét, a beton alapzat épségét, az oszlopok tetején található záróelem meglétét, rések-lyukak helyét, menekülőkapuk épségét és azokat jelző kis táblák meglétét. Végül ebből a nagy adathalmazból fényképmellékletet és egy táblázatot is összeraktunk, amely tartalmazta a fal pontos kilométerszelvény-helyét, a fal típusát, magasságát és az esetleges hibákat, amelyeket a közeljövőben orvosolni kell.

A gyakorlat alatt megismertem és magtanultam használni a SvanPC++ nevű programot, amellyel a nyers adatokból lehet felhasználható adatokat varázsolni, illetve a műszereket is ezen keresztül lehet karban tartani. A mért adathalmazt általában 30 perces idő közökre tagoltuk, amelyeknek számítottunk egy minimumot, egy maximumot és a Leq értéket.

A cég főként a SvanTek műszereit használta, több modellt is, mind a zajméréseknél, mind a környezeti-szerkezeti rezgéseknél. Alkalmam volt ezek működését megfigyelni, és egyesek használatát és beállítását is elsajátíthattam. A terepi munka alatt főként e műszerek kihelyezésében és begyűjtésében segédkeztem. Illetve volt alkalmam ezek karbantartásában is segédkezni.

A terepen másik gyakran végzett munkánk az autópályák zajmérése/aszfaltmérése, amelynél volt alkalmam sebességmérő műszert használni (Custom Signals ProLaser III), amellyel az elhaladó járművek sebességét mértük, és többnyire szúrtunk ki olyan sofőröket, akik nem a megengedett sebességgel közlekedtek. A sebességmérés szükséges, mert ahhoz mérten változik a járművek hangkibocsájtása az aszfalton haladva. Három osztályra különítettük a járműveket, és az alapján mértük a zajkibocsájtást. Más autópályás mérésnél forgalmat számoltunk, attól függően, mit kértek a megrendelők, egybe számoltuk a jövő és elmenő forgalmat, de volt, amikor külön, és volt olyan eset is, hogy sávonként külön számoltuk, de többnyire olyan utaknál, amire az autópálya-felügyeletnek nem voltak adatai. Amelyeknél van, azokat lekérik, és jóval nagyobb adatmennyiséggel is tudnak így pontos eredményeket közölni.

Az ottlétem alatt szabadnapokon voltam Visegrádban, bicikliztem a Pilisben, eljártam Kecskemétre és Szegedre. A visegrádi várat távolról megnéztem, és onnét 3-4 km-re van egy úgynevezett kilátótorony, amihez elbicikliztünk. A kilátótoronyban egy amolyan mini környékismertető volt kialakítva növény- és állatvilág szempontjából. A torony tetejéről belátni a teljes környéket, újból láthattuk a várat és a Duna-kanyart. Szegeden megkóstoltam a magyar halászlét, amelynél finomabbat még nem ettem. Bejártam Budapest utcáit, és szomorúan véleményeztem, hogy szokatlanul sok ember van, egyszóval túlzsúfolt.

Hírek

Őszi túra a Túri-hasadékban

Októberben végigjártuk a diákokkal a remekül kiépített Túri-hasadék Natura 2000 természetvédelmi területet, ahol a terület morfológiai és környezeti jellemzőivel fedeztük fel. Nem volt akadálymentes a terep de ha könnyű lett volna akkor nem olyan izgalmas.

15 órája

 

Herman Ottó-éremmel tüntették ki Tonk Szende kollégánkat

Herman Ottó-éremmel tüntette ki a Magyar Természettudományi Társulat tanszékünk oktatóját, dr. Tonk Szende egyetemi docenst.

20 napja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro