Környezettudomány Tanszék, Sapientia EMTE

MagyarRomânăEnglish

Egyetemi Este dr. Sik András geográfussal

Az Egyetemi Esték keretében 2017. december 4-én 17 órai kezdettel dr. Sik András tart előadást Mikor találunk életet a Marson? címmel.

Dr. Sik András bolygókutató, a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) alelnöke. Kutatási területe a vörös bolygó jeges formakincse és napjainkban is zajló felszínalakító folyamatai. Több mint egy évtizede kíséri figyelemmel a Mars felfedezésének legújabb eredményeit, s szívesen vezetne egy kalandvágyó űrturista-csoportot külső szomszédunk fenségesen zord tájain!

7 napja


Helyi környezeti problémák és válaszok Magyarországon és Romániában

Helyi környezeti problémák és válaszok Magyarországon és Romániában (Local environmental problems and answers in Hungary and Romania) címmel szervez műhelykonferenciát 2017. november 30-án a Sapientia EMTE Kolozsvári Kara és a Debreceni Egyetem Állam-és Jogtudományi Kara. A konferencia helyszíne a Kolozsvári Kar Tordai úti épülete.

Karunk nevében dr. Tonk Márton dékán köszönti a résztvevőket. A szekciókban két oktatónk tart előadást: dr. Hartel Tibor Ökoszisztéma szolgáltatások, értékek és fenntarthatóság címmel és dr. Urák István, tanszékvezető Mezőgazdasági termelés és biodiverzitás integrálása: fás legelők, mint modellrendszerek címmel. A konferencia részletes programja megtekinthető a Kolozsvári Kar honlapján.

8 napja


Kutatási tematika

Megjelentek az oktatók által javasolt kutatási témák. A témák elsősorban a környezettudomány II. év és a mesterképző I. év figyelmébe ajánlottak.

17 napja


XXVIII. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia Verseny

A XXVIII. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia Verseny a biológia iránt érdeklődő magyarul tanuló VII. és VIII. osztályos általános iskolásoknak szól Felvidéktől Erdélyig, Vajdaságtól Kárpátaljáig. Az erdélyi fordulóra 2018. március 10-én kerül sor karunk épületében.

Az idei tanévben másodszor nyílik lehetőség egy külön erdélyi forduló megszervezésére a Magyar Természettudományi Társulat, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, valamint a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége együttműködése révén. Az erdélyi fordulóban a legmagasabb pontszámot elért hat tanuló továbbjut a XXVIII. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológia Verseny döntőjére, amelyre 2018. június 1–3. között Kisújszálláson (Magyarország) kerül sor.

Kérjük az iskolákat, hogy a verseny erdélyi fordulóján való részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni a http://kv.sapientia.ro/hu/hirek/herman-otto-karpat-medencei-biologia-verseny/regisztracio regisztrációs felületen. A regisztrációra a hatékony logisztikai szervezés szempontjából van szükség (várható résztvevői létszám, étkezés, szállás stb.). Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a versenyen részt vevő diákok és kísérő tanáraik számára a verseny idejére étkezést és igénylés esetén anyagi kereteink függvényében 2018. március 9-én (péntek) éjszakára szállást is biztosítunk. Utazási költséget azonban nem áll módunkban téríteni.

A versenyen való részvétel ingyenes.

További részletek a Kolozsvári Kar honlapján olvashatók.

17 napja


Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro