MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

2 éve

A Biodiverzitás Napja

Május 22 a Biodiverzitás Nemzetközi Napja, azaz a biológiai sokféleség nemzetközi napja. Kollégánk, dr. Urák István biológus bemutatja a tőzeglápok sajátos növényvilágát, és beszél a tanszéken folyó kutatásokról, ami elsősorban arra derített fényt, hogy a tőzeglápokban élő pókok is különlegesek!

Húsz éve folyó kutatásaik során több, mint 15 Romániára új pókfajt azonosítottak a tőzeglápokból!  Könczey Boróka, első éves mesterszakos hallgató már a második kutatását folytatja Románia legnagyobb tőzeglápjában, a Poiana Stampeiban. Elmeséli, hogy három évvel ezelőtt, elsőéves hallgatóként hogyan szerette meg a pókokat és határozta el, hogy velük szeretne foglalkozni.

Ismerjük meg együtt ezeket a különleges vizes élőhelyeket, és védjük a természetet!

Hírek

Balázs Ferenc Ifjúsági Díjat nyert hallgatónk, András Bernadett

Az Országos Magyar Diákszervezet által meghirdetett Balázs Ferenc Ifjúsági Díj egyik nyertese harmadéves hallgatónk, András Bernadett, aki a XXV. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián bemutatott dolgozatával pályázott.

5 napja

 

Ősz az Öreg-havason

A Környezettudomány Tanszék hallgatói és a Média Tanszék néhány „tiszteletbeli környezettudományos” hallgatója terepgyakorlatra ment az Öreg-havas legmagasabb csúcsáig (1826 m) és vissza.

1 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro