MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

5 éve

Ballagás, 2015

Szombaton, június 13-án elballagott a 2012-ben indult évfolyam 11 végzős hallgatója.

Ez az évfolyam a Környezettudomány Tanszék számos, mérföldkőnek számító eseményében részt vett, melyek közé sorolható a Déva utcai épületben töltött utolsó év, illetve a Tordai úti új ingatlanban töltött első év, a szak akkreditációja, illetve a tanszék által szervezett X. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia. Részük volt Kolozsvár környékének megismerésében (Bácsi-torok, Bükk-erdő, Szénafüvek), lábuk nyomát őrzi a Tordai-hasadék, a Székelykő, Verespatak, a Sárkányok kertje, a Fehér-kövek, Egyeskő, sőt, a távoli Olimposz több hófedte csúcsa. Részt vettek tudományos megmérettetéseken, kari szintű és erdélyi szintű diákköri konferenciákon és nemzetközi konferenciákon. Mindezek mellett a tanszékünk mozgalmas mindennapi életét betöltötték vidámságukkal, odaadó tevékenységükkel és önzetlen segítségükkel.

A ballagási ünnepségen a négy kolozsvári szak végzős évfolyama ballagott, akiket elsőként Dávid László rektor úr búcsúztatott. A továbbiakban szakunk végzőseit Urák István tanszékvezető búcsúztatta, aki kifejezte értékelését az évfolyam három éves teljesítménye iránt és a szülők iránt, akik bizalommal tekintettek erre a szakra, és végig támogatták a 11 hallgató tanulmányait. Utravalóként Konfucius tanácsát idézte fel: "válasszatok olyan foglalkozást magatoknak, amit szerettek, és soha többé nem kell dolgoznotok". A végzős hallgatók nevében Varga Krisztina búcsúzott, akinek ünnepi beszéde itt meghallgatható.

Örülünk, hogy minket választottatok, és kívánunk nektek sok sikert az életben és kitartást a terveitek megvalósításához!

Hírek

Zöld percek dr. Balázsi Ágnessel

Interjú készült az Agnus Rádió Zöld Percek című rovatában, amelyben munkatársunk, dr. Balázsi Ágnes, beszélgetett Deák Anita műsorvezetővel az ember-természet kapcsolat fontosságáról és fenntarthatóságról.

2 hónapja

 

Tanévkezdés a járvány idején

Az első hetekben tömbösített gyakorlati órákat tartunk minden évfolyamon. Figyelembe véve az országos járványügyi intézkedéseket, megkérünk minden hallgatót és oktatót, hogy figyelemmel olvassa el az egyetem épületében való tartózkodásra vonatkozó szabályzatot.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro