MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

5 éve

Ballagás, 2019

2019 június 22-én elballagtak a 2016-2019-es Környezettudomány alapképzés és a 2017-2019-es Környezetvédelem és Monitoring mesterképzés hallgatói.

Június 22-én, szombaton ünnepélyes keretek közt gyültek össze a tanszék oktatói, a kar vezetősége és az adminisztrácó tagjai. A tanszékünk 9 alapképzéses és 6 mesterképzésben részesült hallgatóját búcsúztattuk. A szűkebb körű búcsúztatón felelevenítettük a három, illetve két év közös emlékeit: az ismerkedést, az órákat, laboratóriumi tevékenységeket, a tanszéki események közös szervezését, a terepgyakorlatokat, a szakmai kirándulásokat. Visszatekintve, noha hamar elteltek az évek, mégis nagyon tartalmasnak bizonyultak.

A kari szintű ünnepségnek a Farkas utcai református templom adott helyet. Az egyetem vezetőségét dr. Mara Gyöngyvér és dr. Balogh Adalbert rektorhelyettesek képviselték, a kar nevében pedig dr. Tonk Márton dékán búcsúztatta a hallgatókat. A tanszék nevében dr. Urák István tanszékvezető szólt a végzősökhöz. Biológusként, a hallgatók három éves erőfeszítését a szakma elsajátításáért a tiszavirág kérészek három évig tartó  fejlődéséhez hasonlította a folyók üledékében. A három év leteltekor a kérészlárvák átalakulnak, szárnyra kelnek, és mint valami tündérek repülnek ki a vízből. Beszédét a következő bátorító szavakkal zárta:

Merjetek tovább lépni, tovább szállni még akkor is, ha a kitűzött cél elérése érdekében a nehezebb utat kell választani.

A végzős hallgatók nevében Szász Mátyás mondott ünnepi beszédet felelevenítve a sok kellemes emléket, amelyek közösséggé kovácsolták őket, annak ellenére, hogy nagyon sokszínű egyéniségként kezdték az első évet.

Az ünepségen első alkalommal került átnyújtásra a közösségért, a kutatásban és a tanulásban egyaránt elért kimagasló teljesítményért alapított Mócsy Ildikó-díj, amelyet a Környezettudomány alapképzés végzős hallgatójának ítél oda a tanszék. Ebben az évben a díjat Lőrincz Beáta kapta.

Idén két végzős hallgatónk részesült Sapientia Maximus Hallgatói díjaban. Mind a két hallgató a konferenciákon való részvételéért, valamint a XXXIV. OTDK-án elnyert II. helyezésért kapta meg ezt a kimagasló díjat. Gratulálunk Lőrincz Beátának (alapképzés) és Szabó Ágota Rékának (mesterkézpés)!

Végzős hallgatóink, köszönjük, hogy a mi képzéseinket választottátok! Barabási Albert László gondolataival búcsúzunk tőletek:

Mindannyian csomópontok vagyunk egy olyan hálózatban, amely több milliárd más csomóponttal kapcsol össze minket. Ahhoz, hogy lássuk, hogy valaki milyen hatást gyakorol a kollektív környezetére, először is a saját hálózatában a többi csomópontot kell megvizsgálnunk, pontosabban az ezek által adott reakciót az illető teljesítményére.

Hírek

Budapesti tanulmányúton a harmadéveseink

Február végén (19-24 között) a Környezetettudomány szak harmadéves hallgatói a Makovecz-program keretében Budapestre látogattak. A tanulmányút főszervezője dr. Weiszburg Tamás professzor úr volt.

2 hónapja

 

XIX. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

Idén április 3-5 között kerül sor az évente megszervezett környezettudományi konferenciára, amleyet a debreceni Atommagkutató Intézettel közösen szervezünk. A konferenciára szeretettel várjuk oktatók, kutatók, egyetemi hallgatók és doktoranduszok jelentkezését.

2 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro