MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

2 éve

Beszámoló a XV. Kárpát-medencei Környezetudományi Konferenciáról

A XV. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciát 2019. április 36. közötti időszakban szervezte meg a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának Környezettudomány Tanszéke és az Asociația Enviro Scientia Egyesület háttérintézménye.

A konferenciára, amely nyolcadik alkalommal volt megszervezve Kolozsváron, 84 résztvevő jelentkezett be, akik 12 országból származtak (Románia, Magyarország, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna, Irak, Irán, Ecuador, Vietnám, Hongkong, Mongólia és Kanada).

A rendezvény április 3-án egy állófogadással kezdődött, a Kolozsvári Kar épületének büféjében. A hivatalos ünnepi megnyitóra másnap, április 4-én került sor, a Hunyadi Mátyás díszteremben, ahol dr. Urák István, a konferencia elnöke, dr. Balog Adalbert, a Sapientia EMTE rektorhelyettese, dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Egyetem rektorhelyettese, valamint dr. Mócsy Ildikó, a konferencia tiszteletbeli elnöke köszöntötték a résztvevőket. A megnyitó után plenáris előadások hangzottak el az energiaellátáshoz szükséges szakemberképzés lehetőségeiről, az ökológiai szolgáltatásokról, a paleolimnológia szerepéről az Antropocén megértésében és a műanyagokkal kapcsolatos környezeti problémákról. A nap további részében és a következő napon, 45 előadás hangzott el, és 26 poszter került bemutatásra. A bemutatott kutatásokat összegző dolgozatok és kivonatok az Ábel Kiadó gondozásában napvilágot látott konferenciakötetben jelentek meg.

A konferencia szakmai részét egy vacsora zárta, amelyre a Zokogó Majom étteremben került sor, és amelyen a Suhanc néptánccsoport mutatott be kalotaszegi táncokat. Másnap, április 6-án, sor került egy konferenciazáró szakmai kirándulásra is, amelyen a résztvevők egy kisebb csoportja meglátogatta Torockót, a torockói múzeumot és a torockószentgyörgyi várat.

Köszönjük a támogatóknak (Bethlen Gábor Alap, Wedas, Royal Invest, Nitech, Cromatec Plus) és a szervezőknek, a Sapientia EMTE vezetőségének, oktatóinak, hallgatóinak és adminisztrációs munkatársainak, hogy munkájukkal hozzájárultak a XV. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia sikeréhez. Nem utolsó sorban, köszönetet mondunk a résztvevőknek is, akiknek az érdeklődése és munkájuk magas színvonala a konferencia-sorozat folytatásának záloga.

Hírek

Zöld percek dr. Szigyártó Lídiával

Az Agnus rádió Zöld Percek rovatában kolléganőnk, dr. Szigyártó Lídia beszélt a vizek mikroszkópikus élőlényeiről, a kovaalgákról.

19 napja

 

XVI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

Idén 16. alkalommal szervezzük meg a Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciát. A konferencia helyszíne az Eötvös Loránd Tudományegyetem lesz, Budapesten. A konferencia időpontja: 2021 március 30 - április 1.

1 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro