MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

7 éve

Egyetemi Esték Dr. Mezey Pállal

Az Egyetemi Esték előadássorozat keretén belül 2013. november 26-án Dr. Mezey Pállal, a kanadai Memorial University of Newfoundland egyetem vegyész-matematikusa Molekulán belüli kölcsönhatások: kötéseken át és téren át címmel tartott előadást.

A professzor diákbarát módon, egyszerű szemléltetéseket használva felkeltette az érdeklődést a molekulák elvont és nem kis mértékben bonyolult matematikai számításokra alapuló modellezése iránt. Állítása szerint minden molekula elektronfelhője egyedi, ebből kiindulva pedig egy molekula tulajdonságai megállapíthatók az elektronfelhőjének szerkezetvizsgálatával.

Hírek

Zöld percek dr. Balázsi Ágnessel

Interjú készült az Agnus Rádió Zöld Percek című rovatában, amelyben munkatársunk, dr. Balázsi Ágnes, beszélgetett Deák Anita műsorvezetővel az ember-természet kapcsolat fontosságáról és fenntarthatóságról.

2 hónapja

 

Tanévkezdés a járvány idején

Az első hetekben tömbösített gyakorlati órákat tartunk minden évfolyamon. Figyelembe véve az országos járványügyi intézkedéseket, megkérünk minden hallgatót és oktatót, hogy figyelemmel olvassa el az egyetem épületében való tartózkodásra vonatkozó szabályzatot.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro