MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

11 éve

Egyetemi Esték Hetesi Zsolttal

A beszélgetésre hétfőn, 2012. december 10-én 18 órától kerül sor a Bocskai-ház Óváry termében.

A Sapientia EMTE Környezettudományi Tanszékének szervezésében az Egyetemi Esték előadássorozat keretén belül kerül sor az Egy új irányvonal a Kárpát-medencei vízhasználatban és tájgazdálkodásban című előadásra.

A rendezvény meghívottja dr. Hetesi Zsolt, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Környezettudományi Kooperációs Központjának tudományos munkatársa, aki részletesen kitér azokra a Kárpát-medence népei által kifejlesztett vízmegtartó tájhasználat bemutatására, amely összhangban van a manapság sokat kutatott fenntartható fejlődés alapelveivel. A szakember ezeken keresztül mutat példát olyan tájgazdálkodási rendszer kidolgozására, amely megfelel a fenntarthatóság alapelveinek, és a vízhasználat terén tükrözi a bölcsességet és a tudományos ismereteket.

A beszélgetésre hétfőn, 2012. december 10-én 18 órától kerül sor, a Bocskai ház (Mátyás Király utca 4. szám) Óváry termében.

Az előadás nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

Hírek

Budapesti tanulmányúton a harmadéveseink

Február végén (19-24 között) a Környezetettudomány szak harmadéves hallgatói a Makovecz-program keretében Budapestre látogattak. A tanulmányút főszervezője dr. Weiszburg Tamás professzor úr volt.

2 hónapja

 

XIX. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

Idén április 3-5 között kerül sor az évente megszervezett környezettudományi konferenciára, amleyet a debreceni Atommagkutató Intézettel közösen szervezünk. A konferenciára szeretettel várjuk oktatók, kutatók, egyetemi hallgatók és doktoranduszok jelentkezését.

2 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro