MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

12 éve

Gömörszőlősi terepgyakorlat

Tanszékünk 9 diákja egy oktató kíséretében részt vett Gömörszőlősön, az Ökológiai Intézet Alapítvány által szervezett terepgyakorlaton és képzésen, egy festői kis faluban az Aggteleki Nemzeti Park közvetlen szomszédságában.

Az első két napon Gyulai Iván tartott elméleti előadássorozatot a fenntarthatóság elveiről, a társadalmi és közösségi intézkedések szükségességéről, a fenntartható termelési és fogyasztási mintázatokról (és még sorolhat-
nánk ...), illetve ezek gyakorlati alkalmazásának lehetőségeiről. Az intenzív filozófiai eszmefuttatások menetének lazításaképpen, az előadások között bemutatta az Ökológiai Intézetet, a falut és annak határát. De hogy a megkezdett gondolatmenetből ne zökkenjünk ki, a szabadban is folytattuk az előadóteremben elkezdett beszélgetéseket.

Utolsó két nap tanulmányi kiszállásokon vettünk részt. A körutat Rudabányán kezdtük, ahol meglátogattuk az Ásványtani Múzeumot és a külszíni fejtést. Ezt követően az Aggteleki Nemzeti Parkban (miután hosszasan tanakodtunk, hogy melyik barlangba menjünk be) leereszkedtünk a Rákóczi-barlangba. Későre értünk Jósvafőre, ahol a központban még besötétedés előtt megnézhettük (kívülről és belülről) a templomot, a tájházat és a régi malmot. Legvégül, hazaindulás előtt, körbejártuk a Keleméri-mohost.

Hazafelé jövet felmerült a gondolat, hogy mi lenne, ha meghívnánk Gyulai Ivánt előadást tartani Kolozsvárra. Úgy látszik a két nap nem volt elég, hogy minden kérdésre választ kapjunk, és az elhintett gondolatok nem hullottak terméketlen agykéregre.

 

 

Hírek

Domus Emléklappal tüntették ki oktatónkat

A Magyar Tudományos Akadémia 25 évvel ezelőtt, 1997-ben indította el a Domus Hungarica Scientiarum et Artium ösztöndíjprogramot. Kollégánk, dr. Urák István docens egyike a legsikeresebb pályázóknak.

2 hónapja

 

Balázs Ferenc Ifjúsági Díjat nyert hallgatónk, András Bernadett

Az Országos Magyar Diákszervezet által meghirdetett Balázs Ferenc Ifjúsági Díj egyik nyertese harmadéves hallgatónk, András Bernadett, aki a XXV. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián bemutatott dolgozatával pályázott.

2 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro