MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

1 éve

Görögországi terepgyakorlat, 2022

Két év kimaradás után idén május-júniusban sor került a görögországi terepgyakorlatra, amelyen a Környezettudmány Tanszék hallgatóihoz csatlakoztak az agrármérnöki és erdőmérnöki szakok hallgatói is.

A terepgyakorlatnak az Olimposz-hegység lábánál fekvő Leptokarya település adott otthont. A hét nap alatt számos programra sor került: túrázás a környéken, a tengerparton, látogatás Platamonas váránál, hajóút Skiathosra, az Olimposz-hegység meghódítása. Sok érdekes faj került elő, köztük a sárga vakkígyó (Xerotyphlops vermicularis), az égei mezei skorpió (Mesobuthus gibbosus), a mór teknős (Testudo graeca), a görög teknős (Testudo hermanni), az öves szkolopendra (Scolopendra cingulata). Utolsó nap a csapatok bemutatót tartottak a terepen begyűjtött és fotózott növény- és állatfajokról, illetve a tengervízzel kapcsolatos kémiai elemzésekről.

A terepgyakorlatról Ilyés Dániel és Fekete Tímea média szakos hallgatók egy kis filmet készítettek, ami alább megtekinthető.

Hírek

Felvételi, 2023 ősz

Idén a felvételi a Környezettudomány Tanszék szakjaira augusztus 28 - szeptember 12 között zajlik. A mesterképzésre az iratkozás mellett interjúra is sor kerül szeptember 13-án.

2 hónapja

 

Zöld Percek az Agnus Rádiónál

Tavasszal két kollégánk interjút adott az Agnus Rádió  Zöld Percek rovatában. Lukács Orsolya műsorvezető  az energiaválságról beszélgetett dr. Néda Tamás fizikussal és az ivóvízről dr. Zsigmond Andrea-Rebeka kémikussal.

2 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro