MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

4 éve

Könyvbemutató az Egyetemi Esték keretében

A november 19-én megszervezett Egyetemi Este keretében bemutatásra került a Székelyföldi mofettás könyv. A rendezvényen a szerzők közül jelent volt Incze Réka, Jánosi Csaba és Kisgyörgy Zoltán.

Miután felvázolták a könyv keletkezésének előzményeit és szükségességét, a szerzők egymás után mutatták be saját hozzájárulásukat a könyv tartalmához, majd válaszoltak a közönség felől érkező kérdésekre, miközben sok érdekes és humoros történetet és személyes tapasztalatot is megosztottak az érdeklődőkkel.

A szép kivitelezésű, tudományos igénnyel megírt népszerűsítő kötet a székelyföldi ásványvizekről és a hozzájuk kötődő szén-dioxid gázfeltörésekről, a mofettákról értekezik. Régiókra bontva mutatja be a fontosabb mofettákat, sokféle gyógyhatásukat, de a hozzájuk kapcsolódó helyi történeteket és hiedelmeket is, amelyek együtt teszik vonzóvá a kötetet, nem csupán a témában jártas szakemberek, hanem mindenki számára.

A bemutató a helyszínen megvásárolható kötetek dedikálásával zárult. Köszönjük a szerzőknek a munkát és a lelket, amit ebbe a hiánypótló, interdiszciplináris jellegű és nem utolsósorban élvezetes kötetbe fektettek, valamint fáradozásukat a Székelyföld értékes természeti kincseinek kutatásában és népszerűsítésében!

Hírek

Budapesti tanulmányúton a harmadéveseink

Február végén (19-24 között) a Környezetettudomány szak harmadéves hallgatói a Makovecz-program keretében Budapestre látogattak. A tanulmányút főszervezője dr. Weiszburg Tamás professzor úr volt.

2 hónapja

 

XIX. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

Idén április 3-5 között kerül sor az évente megszervezett környezettudományi konferenciára, amleyet a debreceni Atommagkutató Intézettel közösen szervezünk. A konferenciára szeretettel várjuk oktatók, kutatók, egyetemi hallgatók és doktoranduszok jelentkezését.

2 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro