MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

12 éve

Környezettudományi előadások a Refiben

Csütörtökön a Szatmári Református Gimnáziumba látogattak a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem környezettudományi tanszékének képviselői.

A Szatmári Református Gimnázium végzősei és pedagógusai érdekfeszítő környezettudományi előadásokat hallgathattak meg csütörtökön dr. Urák István biológus, a kolozsvári Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem környezettudományi tanszékének vezetője, Zsigmond Andrea vegyész és Poszet Szilárd geológus előadásában.


A színes és érdekes előadásokon a IX-XII. osztályos reál szakos református gimnazisták vettek részt, akik figyelemmel hallgatták az érdekfeszítő témákban jártas oktatókat az intézmény dísztermében. A diákok az előadások végén a környezettudományi témákról, a helyi és globális környezeti problémákról is beszélgethettek az előadókkal. 

Az oktatókat ugyanakkor környezettudományi szakról, a továbbtanulási lehetőségekről, a felvételiről és az oktatásról - például az egyetemi kutatómunkákról, kirándulásokról, terepmunkákról- is kérdezhették a refisek, akik szívesen válaszoltak minden érdeklődőnek.

 

 

Hírek

Domus Emléklappal tüntették ki oktatónkat

A Magyar Tudományos Akadémia 25 évvel ezelőtt, 1997-ben indította el a Domus Hungarica Scientiarum et Artium ösztöndíjprogramot. Kollégánk, dr. Urák István docens egyike a legsikeresebb pályázóknak.

2 hónapja

 

Balázs Ferenc Ifjúsági Díjat nyert hallgatónk, András Bernadett

Az Országos Magyar Diákszervezet által meghirdetett Balázs Ferenc Ifjúsági Díj egyik nyertese harmadéves hallgatónk, András Bernadett, aki a XXV. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián bemutatott dolgozatával pályázott.

2 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro