MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

5 éve

Mediterrán terepgyakorlat – Görögország (2015. május 22-31.)

A Környezettudomány Tanszék által szervezett terepgyakorlaton ebben az évben részt vettek hallgatók a marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar Kertészmérnöki Tanszékéről, a csíkszeredai Műszaki és Társadalomtudományi Kar Biomérnöki Tanszékéről, az egri Eszterházy Károly Főiskoláról, valamint a Szegedi Tudományegyetemről.

A terepgyakorlat során a hallgatók megmászták az Olimposz-hegy Skala (2866 m) és Skolio (2912 m) csúcsait. A szinte 3000 méteres szintkülönbség lehetővé tette a vegetációs zónák megfigyelését, valamint az Olimposz Nemzeti Park jellegzetes növény- és állatvilágának tanulmányozását. Az égszínkék tenger mélyén olyan élővilágot láthattak a diákok, amelyről eddig csak könyvekben olvastak, fényképeken láttak, vagy előadásokon hallottak. A mediterrán környezet tanulmányozása, új növény- és állatfajok megismerése mellett a terepgyakorlat jó alkalom volt csapatépítésre, melynek során különböző szakok hasonló érdeklődésű hallgatói ismerkedhettek meg egymással.

Hírek

Zöld percek dr. Balázsi Ágnessel

Interjú készült az Agnus Rádió Zöld Percek című rovatában, amelyben munkatársunk, dr. Balázsi Ágnes, beszélgetett Deák Anita műsorvezetővel az ember-természet kapcsolat fontosságáról és fenntarthatóságról.

2 hónapja

 

Tanévkezdés a járvány idején

Az első hetekben tömbösített gyakorlati órákat tartunk minden évfolyamon. Figyelembe véve az országos járványügyi intézkedéseket, megkérünk minden hallgatót és oktatót, hogy figyelemmel olvassa el az egyetem épületében való tartózkodásra vonatkozó szabályzatot.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro