MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

1 éve

Porolissum és Sárkányok kertje, 2018. június 5.

Geomorfológia terepgyakorlattal egybekötött kirándulás a Moigrad környékére a Porolissumi castrumhoz és a Sárkányok kertjébe.

A Porolissumi római kori castrum környéke, tökéletes helyszín a tömegmozgásos folyamatok és a lineáris eróziós tevékenység felszínalakító folyamatainak megfigyelésére. Illetve a castrum mellet magasodik a Moigrad-domb, ahol a sokévszázados kőbányászat következtében egy tökéletesen feltárt dyke szerkezetét figyelhetjük meg feltárásban. A Sárkányok kertjének homokkő tömbjei egy preformált csuszamlás típuspéldái. A repedezett homokkőrétegen átszivárgó víz átitatja a feküben található agyagréteget, ami csúszópályául szolgál a rajta található és a leválló homökkőtömböknek (sárkányoknak). A Sárkányok kertjében összes aprózódási folyamat testközelben megfigyelhető.

Hírek

A Világutazók sorozat első előadója dr. Farkas György

December 12-én, du. 18 órakor kerül sor karunk új rendezvénysorozatának, a Világutazóknak a nyitóelőadására, amelyben dr. Farkas György az Észak-Amerikában meglátogatott Nemzeti Parkokat mutatja be.

5 napja

 

Könyvbemutató az Egyetemi Esték keretében

A november 19-én megszervezett Egyetemi Este keretében bemutatásra került a Székelyföldi mofettás könyv. A rendezvényen a szerzők közül jelent volt Incze Réka, Jánosi Csaba és Kisgyörgy Zoltán.

6 napja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro