MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

9 hónapja

Porolissum és Sárkányok kertje, 2018. június 5.

Geomorfológia terepgyakorlattal egybekötött kirándulás a Moigrad környékére a Porolissumi castrumhoz és a Sárkányok kertjébe.

A Porolissumi római kori castrum környéke, tökéletes helyszín a tömegmozgásos folyamatok és a lineáris eróziós tevékenység felszínalakító folyamatainak megfigyelésére. Illetve a castrum mellet magasodik a Moigrad-domb, ahol a sokévszázados kőbányászat következtében egy tökéletesen feltárt dyke szerkezetét figyelhetjük meg feltárásban. A Sárkányok kertjének homokkő tömbjei egy preformált csuszamlás típuspéldái. A repedezett homokkőrétegen átszivárgó víz átitatja a feküben található agyagréteget, ami csúszópályául szolgál a rajta található és a leválló homökkőtömböknek (sárkányoknak). A Sárkányok kertjében összes aprózódási folyamat testközelben megfigyelhető.

Hírek

XV. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

2019. április 3-6 között tizenötödik alkalommal kerül megszervezésre a Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Környezettudomány Tanszékének és az EnviroScientia Egyesületnek a közös szervezésében.

3 hónapja

 

Rendkívüli Egyetemi Este a Környezettudomány Tanszéken

Több szempontból is különlegesnek számított a Környezettudomány Tanszék által 2018. október 15-én megszervezett Egyetemi Este.

5 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro