MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

8 éve

Projekt indítása: “Kolozsvári Szénafüvek – egy elfelejtett kincs”

A Zöld Erdély Egyesület elindította a “Kolozsvári Szénafüvek – egy elfelejtett kincs” című projektjét a Polgártárs Alapítvány és a MOL Románia támogatásával.

A projekt céljai között szerepel a három éve felavatott és azóta megrongált tanösvény rendbetétele, az információs táblák kijavítása, a terület megtisztítása, terepi-környezeti-nevelési tevékenységek megvalósítása, a Biodiverzitás Napjának, valamint egy tematikus fotóversenynek és egy kolozsvári fotókiállításnak a megszervezése. A projektben partnerek az Enviro Scientia (a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Környezettudomány Tanszékének háttérintézménye), az Erdélyi Képírók és az Életfa Családsegítő Egyesület.

2013. 04. 20.-án sor került a 2010-ben létrehozott tanösvény végigjárására, a rongálások és a szükséges javítások feltérképezésére, valamint a területnek a hulladékoktól való megtisztítására. Hazaindulás előtt a Zöld Erdély Egyesület közös falatozásra hívta a résztvevőket, amely mellett kötetlen beszélgetésre is sor került a látott természeti értékekkel és a tapasztalt természetvédelmi problémákkal kapcsolatban.

 

Hírek

Zöld percek dr. Balázsi Ágnessel

Interjú készült az Agnus Rádió Zöld Percek című rovatában, amelyben munkatársunk, dr. Balázsi Ágnes, beszélgetett Deák Anita műsorvezetővel az ember-természet kapcsolat fontosságáról és fenntarthatóságról.

2 hónapja

 

Tanévkezdés a járvány idején

Az első hetekben tömbösített gyakorlati órákat tartunk minden évfolyamon. Figyelembe véve az országos járványügyi intézkedéseket, megkérünk minden hallgatót és oktatót, hogy figyelemmel olvassa el az egyetem épületében való tartózkodásra vonatkozó szabályzatot.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro