MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

6 éve

Terepgyakorlat a Hagymás-hegységben, 2014

2014. július 13–16. között a környezettudomány szakos hallgatók a Szegedi Tudományegyetem ökológia szakos hallgatóival közösen részt vettek egy terepgyakorlaton a Békás-szoros – Nagyhagymás Nemzeti Parkban.

A túrázás mellett a csoportos tevékenységek során a diákok megismerkedtek az alhavasi régióra jellemző növényvilággal, köztük néhány ritka, védett fajjal, mint például a turbánliliom (Lilium martagon), zergeboglár (Trollius europaeus), vitézvér (Nigritella rubra), havasi gyopár (Leontopodium alpinum).

Hírek

Zöld percek dr. Balázsi Ágnessel

Interjú készült az Agnus Rádió Zöld Percek című rovatában, amelyben munkatársunk, dr. Balázsi Ágnes, beszélgetett Deák Anita műsorvezetővel az ember-természet kapcsolat fontosságáról és fenntarthatóságról.

2 hónapja

 

Tanévkezdés a járvány idején

Az első hetekben tömbösített gyakorlati órákat tartunk minden évfolyamon. Figyelembe véve az országos járványügyi intézkedéseket, megkérünk minden hallgatót és oktatót, hogy figyelemmel olvassa el az egyetem épületében való tartózkodásra vonatkozó szabályzatot.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro