MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

4 éve

Terepgyakorlat Görögországban, 2017

Május 26 és június 4-e között tanszékünk diákjai, akik minden évfolyamot képviseltek, részt vettek a hagyományos mediterrán terepgyakorlaton, melynek célja a mediterrán környezeti tényezők tanulmányozása, különös tekintettel az élővilágra, valamint a tengervíz fizikai és kémiai tulajdonságaira.

A napi tevékenységek magukba foglaltak egy túrázást a környéken, az Olimposz-hegység megmászását, búvárkodást, Panteleimonas várának meglátogatását és egy hajókirándulást Skiathos szigetére. A kötelező tevékenységeket a diákok csoportos verseny keretében végezték el, de közben számos lehetőséggel éltek: halásztak, ehető kék kagylót gyűjtöttek és ettek, a tengerparton átvirrasztották az éjszakát, fényképeztek napfelkeltét, bővítették az egyetem állattani gyűjteményét. A programból nem hiányzott a hagyományossá vált fotópályázat sem, amelyet Farkas György értékelt ki. A díjazottak: a növény-állat kategóriában Szász Mátyás (KT első éves hallgató), a szabad témában Ambrus Attila (KT másod éves hallgató), a különdíjat pedig Tódor Melinda (KT első éves hallgató) nyerte el.

Hírek

Herman Ottó-éremmel tüntették ki Tonk Szende kollégánkat

Herman Ottó-éremmel tüntette ki a Magyar Természettudományi Társulat tanszékünk oktatóját, dr. Tonk Szende egyetemi docenst.

16 napja

 

Évindító kirándulás a Bácsi-torokban és a Csigadombon

Az évnyitó SapiTúrán az idén is kolozsvárkörnyéki útvonalat választottunk. Első és harmadéves hallgatókkal a Bácsi-torok és a Csigadomb kövületgazdag feltárásait jártuk körbe és megtárgyaltuk a helyhez kötött környezeti problémákat.

1 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro