MagyarRomânăEnglish

Pagina principală / Cercetări cu studenții /

20.06.2016

Analiza cunoaşterii mediului apropiat şi carateristicile deplasărilor de mare distanţă în cadrul şcolarilor din Cluj

Student: Csiszér Tamás, BSc, anul III.

Îndrumător științific: dr. Poszet Szilárd, lector universitar

Tematica centrală a studiului este analizarea locurilor turistice în zona Clujului, vizitate de către elevii clujeni. Am ales această temă, deoarece am fost curios să aflu, care sunt preferinţele acestor tineri la alegerea locurilor turistice şi totodată cum se manifestă faţă de mediul înconjurător. Ipoteza iniţială este că liceenii preferă locurile apropiate de localitate (din cauza timpului liber şi a bugetului) şi numai apoi aleg o excursie în afara ţării. Totodată am analizat cum se schimbă modul, durata, respectiv frecvenţa excursiilor. Caut răspuns pentru a afla dacă şcolarii au sau nu, un comportament adecvat mediului înconjurător, cât de strânsă este legătura dintre ei şi valorile naturale, respectiv cum se manifestă şi în ce măsură, faţă de aceste valori. Din cele trei şcoli din Cluj-Napoca (Báthory, Apáczai şi Brassai) am adunat 650 chestionare.

În concluzie putem menţiona că 75–80% a elevilor cunoaşte şi a fost deja în zonele indicate de către noi. Cei mai mulţi cunosc Făgetul şi Pădurea Hoia (90%), şi foarte puţini au fost la Fânaţele Clujului şi Dealul Râpos (5–10%). Surprinzător de mic era procentul elevilor care itinerează în ţară (50–60%), şi obiectivele preferate s-au dovedit: Munţii Apuseni, Munţii Retezat, Munţii Harghita şi litoralul. Dintre elevi chestionaţi aproape 100% au fost deja în străinătate cei mai mulţi în Ungaria (90%), şi mai mult de jumătate a fost în Germania, Austria, Italia sau Grecia. În cazul elevilor modul, durata, respectiv frecvenţa excursiilor este influenţat în mare parte de atitudine părinţilor, prietenilor apropiaţi şi resursele financiare.

Ştiri

Anul III la un program de cursuri la Budapesta

La sfârșitul lunii februarie studenți din anul al III-lea al Departamentului de Știința Mediului au participat la cursuri de mineralogie și știința solului la Universitatea Eötvös Loránd Tudományegyetem din Budapesta. Cursurile şi orele practice au durat o săptămâmă, și erau intercalate și aplicații de teren. Organizatorul programului a fost prof. Tamás Weiszburg.

acum 2 luni

 

Ediţia a XIX-a a Conferinţei de Ştiinţa Mediului în Bazinul Carpatic

La începutul lunii aprilie va avea loc Conferinţa de Ştiinţa Mediului în Bazinul Carpatic la Debrecen, Ungaria. Anul acesta co-organizatorul nostru va fi Institutul de Cercetări Nucleare (Atommagkutató Intézet) din Debrecen. Evenimentul este deschis pentru profesori, cercetători, studenţi şi doctoranzi, şi va avea loc la 3-5 aprilie 2024.

acum 2 luni

 

Toate ştirile »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Departamentul de Ştiinţa Mediului, Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe şi Arte, Cluj-Napoca

Site creat de Weblap.ro