MagyarRomânăEnglish

Pagina principală / Ştiri /

acum 4 ani

Drumeţie la Scăriţa-Belioara

În data de 15 martie am organizat o drumeţie la Rezervaţia Naturală Şesul Craiului – Scăriţa Belioara aflată în Munții Apuseni, la care au participat mai mulți studenți.

Scăriţa-Belioara este o rezervaţie botanică care adăposteşte o serie de specii rare, îndeosebi relicte glaciare. Pereții verticali ai stâncilor calcaroase se aseamănă cu pereții unei cetăți. Am pornit la drum din satul Poşaga de Sus, după care urcând pe o potecă abruptă printr-o pădure de fag, am ajuns într-o zonă alpină cu priveliște impresionantă spre stâncile albe. Drumul a continuat pe lângă case de lemn părăsite, până pe crestele stâncilor, atingând vârful Scăriţa la 1384 m. De la aceste înălţimi am putut identifica cu ușurință valea îngustă a râului Arieş, Munţii Trascăului spre sud, iar spre nord Muntele Mare, încă acoperit cu zăpadă. Drumeţia a luat sfârșit cu coborârea în satul din vale, trecând pe drum lângă o mulţime de ghiocei (Galanthus nivalis), anemone (Anemone hepatica) şi pulsatilla (Pulsatilla grandis).

Ştiri

Minute Verzi cu dr. Ágnes Balázsi

Anita Deák de la Radio Agnus a condus un interviu cu dr. Ágnes Balázsi despre relaţia noastră cu natura. Colega noastră a accentuat importanţa acestei relaţii şi de asemenea a vorbit despre posibilităţile de a menţine această relaţie pe termen lung.

acum 2 luni

 

Începerea anului universitar pe timp de pandemie

În primele săptămâni din noul an academic accentul va fi pus pe orele de laborator şi seminarii care necesită prezenţa studenţilor şi profesorilor în incinta facultăţii. Rugăm studenţii şi profesorii să citească cu atenţie regulamentul în vigoare referitor la timpul petrecut în clădirea facultăţii.

acum 3 luni

 

Toate ştirile »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Departamentul de Ştiinţa Mediului, Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe şi Arte, Cluj-Napoca

Site creat de Weblap.ro