MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

3 éve

Túrázás Bélavárán

Március 15-én tanszékünk egynapos túrát szervezett a Bélavára Természetvédelmi Területre (Rezervaţia Naturală Şesul Craiului – Scăriţa Belioara), amely az Erdélyi-szigethegység egyik látványosságának számít. A csapatösszerázó tanulmányi úton több évfolyam diákjai vettek részt.

Bélavára (Scăriţa-Belioara) a fehér szikláinak várra emlékeztető elhelyezkedése miatt kapta a vár nevet. Utunkat Felsőpodsága (Poşaga de Sus) faluban kezdtük, majd egy erdei ösvényen felkapaszkodva gyönyörű alpesi táj tárult elénk, elhagyott pásztorszállásokkal és a Bélavára fehérlő szikláinak felejthetetlen látványával. Túránk hegymászással folytatódott, a kijelölt ösvényen feljutottunk a sziklacsúcsokra, 1384 m-en elérve a legmagasabb csúcsot. A magasból elénk tárult az Aranyos folyó völgye, délre a Torockói-hegység, észak felé pedig a hófödte Öreghavas (Muntele Mare). Utunkat körben zárva leereszkedtünk a faluba, miközben számos kikeleti hóvirágot (Galanthus nivalis), nemes májvirágot (Anemone hepatica) és leánykökörcsint (Pulsatilla grandis) láttunk.

Hírek

Vörös Lajos előadása a Világutazók sorozatban

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az első évad második előadására, amikor Vörös Lajos, az Ökológiai Kutatóközpont Balaton Limnológiai Intézet (Tihany, Magyarország) kutató professzorának hosszú útját követhetjük végig Asztanától egész az Aral-tóig.

2 hónapja

 

XVI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

Idén 16. alkalommal szervezzük meg a Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciát. A konferencia helyszíne az Eötvös Loránd Tudományegyetem lesz, Budapesten. A konferencia időpontja: április 1-4.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro