MagyarRomânăEnglish

Pagina principală / Ştiri /

acum 12 ani

ELTE

În zilele 10-11 iunie, studenţii din anul I şi II de la specializarea Ştiinţa Mediului din cadrul Facultăţii de Ştiinţe şi Arte din Cluj, conduşi de d-na profesoară Szende Tonk, au vizitat Institutul de Chimie al Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii din cadrul Universităţii Eötvös Loránd din Budapesta.

În prima zi, delegaţia noastră a fost primită de dl. profesor Dr. Gábor Dibó, urmând ca după aceea să vizităm programul de masterat în Ştiinţă şi Comunicare, care oferă pregătirea necesară studenţilor pentru a transmite cunoştinţele legate de ştiinţele naturale. Am avut ocazia să vizităm laboratoarele lor, precum şi să vizionăm câteva dintre scurtmetrajele educaţionale despre protecţia mediului, realizate de către studenţi. Mai târziu am avut şansa să vizităm două laboratoare de chimie şi să cunoaştem munca de cercetare desfăşurată de către doctoranzi în cadrul acestora.

După pauza de masă am participat la un excelent seminar, unde vorbitorul a prezentat prin nişte experimente foarte interesante dezvoltarea planetei noastre şi a vieţii pe pământ. Am privit uluiţi cum experimentele miraculoase urmau unul după celălalt.

Prezentarea universităţii s-a încheiat cu o vizită la laboratorul de „chimie verde", unde am avut prilejul să studiem anumite aplicaţii tehnologice prin care se pot obţine rezultate asemănătoare folosind mult mai puţine agenţi chimice. Ni s-a oferit posibilitatea de a folosi în viitor acest laborator în cadrul unor cercetări ştiinţifice proprii.

După masă în cadrul evenimentelor Zilelor Eötvös din Lágymányos, printre altele am avut ocazia să conducem o maşină electrică, urmând ca după aceea să ne testăm cunoştinţele din domeniul mediului în cadrul unei competiţii, la care am reuşit să adunăm chiar şi premii.

În ultima zi am avut program liber, aşadar ne-am hotărât să vizităm colecţia de minerale şi pietre a Muzeului de Istorie a Naturii din Budapesta, pentru a ne adânci cunoştinţele din domeniul geologie. După amiază, am pornit spre Cluj.

 

Gabriel Mateescu
Student la anul II

 

Ştiri

Anul III la un program de cursuri la Budapesta

La sfârșitul lunii februarie studenți din anul al III-lea al Departamentului de Știința Mediului au participat la cursuri de mineralogie și știința solului la Universitatea Eötvös Loránd Tudományegyetem din Budapesta. Cursurile şi orele practice au durat o săptămâmă, și erau intercalate și aplicații de teren. Organizatorul programului a fost prof. Tamás Weiszburg.

acum o lună

 

Ediţia a XIX-a a Conferinţei de Ştiinţa Mediului în Bazinul Carpatic

La începutul lunii aprilie va avea loc Conferinţa de Ştiinţa Mediului în Bazinul Carpatic la Debrecen, Ungaria. Anul acesta co-organizatorul nostru va fi Institutul de Cercetări Nucleare (Atommagkutató Intézet) din Debrecen. Evenimentul este deschis pentru profesori, cercetători, studenţi şi doctoranzi, şi va avea loc la 3-5 aprilie 2024.

acum 2 luni

 

Toate ştirile »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Departamentul de Ştiinţa Mediului, Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe şi Arte, Cluj-Napoca

Site creat de Weblap.ro