MagyarRomânăEnglish

Pagina principală / Ştiri /

acum 9 ani

Excursie de studiu la Budapesta…

Între 5-9 mai 2015, noi, studenții Facultății de Știința Mediului a Universității Sapientia, am avut prilejul, ca sub îndrumarea lect.univ. dr. Szende Tonk să facem o excursie de studiu la Budapesta.

Am vizitat Universitatea Loránd Eötvös, fiind întâmpinați de dr. Tamás Weiszburg, care ne-a prezentat Muzeul Minearologic, şi de dr. István Szente, care ne-a ținut o prelegere despre cum s-a parcurs evoluția vieții sălbatice, și cum a ajuns aceasta la forma sa actuală. Dr. Gábor Dibó ne-a ghidat la laboratorul de chimie verde, explicând utilizarea diferitelor instrumente și aparate de laborator. Am avut ocazia de a vedea pendulul lui Eötvös precum și primul accelerator de particule din Ungaria, realizat de Simonyi Károly și echipa sa. De asemenea am participat la diferite programe culturale. Am vizitat clădirea Parlamentului, ne-am plimbat printre locații faimoase din oraș, și am admirat Galeria de artă al Academiei Maghiare de Științe. Doi membri ai grupului au participat la un gid paleontologic împreună cu studenții de la Universitatea Eötvös. Acest gid avea ca scop explorarea sedimentului bogat în fosile din epocile eocene și cetacee. Exploratorii au avut prilejul să colecteze fosili și cristale de ipsos. În a treia zi am participat la Ziua Exploratorilor organizat de editorii revistei Globul (Földgömb) în Parcul Milenar. Am participat la prezentări de vulcanologie și la diferite activități interesante, întorcându-ne acasă cu experiențe profesionale bogate dar și provocatoare. Suntem recunoscători pentru profesorii noștri precum și personalului și studenților de la Universitatea Eötvös pentru această posibilitate extraordinară.

Eszter Rápó, Ibolya Lakatos, István Pap, Rita Antal

Studenții de la specializarea Știința Mediului

Ştiri

Anul III la un program de cursuri la Budapesta

La sfârșitul lunii februarie studenți din anul al III-lea al Departamentului de Știința Mediului au participat la cursuri de mineralogie și știința solului la Universitatea Eötvös Loránd Tudományegyetem din Budapesta. Cursurile şi orele practice au durat o săptămâmă, și erau intercalate și aplicații de teren. Organizatorul programului a fost prof. Tamás Weiszburg.

acum 24 zile

 

Ediţia a XIX-a a Conferinţei de Ştiinţa Mediului în Bazinul Carpatic

La începutul lunii aprilie va avea loc Conferinţa de Ştiinţa Mediului în Bazinul Carpatic la Debrecen, Ungaria. Anul acesta co-organizatorul nostru va fi Institutul de Cercetări Nucleare (Atommagkutató Intézet) din Debrecen. Evenimentul este deschis pentru profesori, cercetători, studenţi şi doctoranzi, şi va avea loc la 3-5 aprilie 2024.

acum o lună

 

Toate ştirile »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Departamentul de Ştiinţa Mediului, Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe şi Arte, Cluj-Napoca

Site creat de Weblap.ro