MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

9 éve

Tanulmányi úton Budapesten…

2015. május 5-9. között a Környezettudomány szak II. éves hallgatói tanulmányi úton vettünk részt Budapesten dr. Tonk Szende adjunktus irányításával.

Az út során meglátogattuk az Eötvös Loránd Tudományegyetemet, ahol dr. Weiszburg Tamás vezetésével bepillantást nyerhettünk az Ásványtani Múzeum gyűjteményébe, majd dr. Szente István bemutatta, hogy miként fejlődött az élővilág az idők folyamán és hogyan alakult ki a ma ismert formája. Dr. Dibó Gábor elkalauzolt bennünket az egyetem zöld kémia laboratóriumába, elmagyarázta számos műszer használatát. Ugyanakkor megnézhettük az Eötvös-ingát és a Simonyi Károly és csapata által készített első magyar részecskegyorsítót. A tanulmányi út ideje alatt a szakmai programok mellett kulturális tevékenységeken is részt vettünk: ellátogattunk az Országházba, sétát tettünk a város nevezetes helyein, valamint megcsodálhattuk a Magyar Tudományos Akadémia képtárát. A hallgatói csoport két tagja az ELTE-s diákokkal közösen részt vett egy paleontológiai ásatáson. A terepgyakorlat célja az volt, hogy kövületekben gazdag üledékes törmelékeket vizsgáljunk az eocén és kréta korokból, s itt lehetőségünk nyílt őslény maradványokat és gipszkristályokat gyűjteni. A harmadik napon elmentünk a Felfedezők Napjára, melyet a Földgömb folyóirat szerkesztősége szervezett a Millenáris Parkban. Érdekes vulkanológiai előadásokon vettünk részt, kipróbáltunk különböző gyakorlati tevékenységeket. Élményekkel, ugyanakkor kihívásokkal teli szakmai gyakorlat volt ez számunkra, köszönjük oktatóinknak, illetve az ELTE-s szakembereknek, hallgatóknak a lehetőséget.

Rápó Eszter, Lakatos Ibolya, Pap István, Antal Rita

II. éves Környezettudomány szakos hallgatók

Hírek

Budapesti tanulmányúton a harmadéveseink

Február végén (19-24 között) a Környezetettudomány szak harmadéves hallgatói a Makovecz-program keretében Budapestre látogattak. A tanulmányút főszervezője dr. Weiszburg Tamás professzor úr volt.

23 napja

 

XIX. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

Idén április 3-5 között kerül sor az évente megszervezett környezettudományi konferenciára, amleyet a debreceni Atommagkutató Intézettel közösen szervezünk. A konferenciára szeretettel várjuk oktatók, kutatók, egyetemi hallgatók és doktoranduszok jelentkezését.

1 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro