MagyarRomânăEnglish

Pagina principală / Ştiri /

acum 2 ani

Practică internațională de teren în Parcul Național Fertő-Hanság (Ungaria)

Practica de specialitate s-a desfășurat în perioada 11–15 mai 2018, cu participarea unor Universități din Bazinul Carpatic: Universitatea Eötvös Loránd (Ungaria), Universitatea II. Rákóczi Ferenc (Ucraina), Universitatea Selye János (Slovacia) și Universitatea Sapientia (România).

Evenimentul a avut un program deosebit de bogat. În prima zi a avut loc prezentarea instituțiilor participante și a reprezentanților acestor instituții (studenți și profesori). A doua zi am participat la o tură în locuri cu vegetație de stepă, cu specii de plante dominante, ca Stipa borysthenica, Festuca vaginata, Carex liparicarpos, Orchis ustulata. Un student din grupa noastră, Szász Mátyás, a prins două larve de Saga pedo, o insectă încă nesemnalată în Parc. A treia zi am participat la o tură de caiac la Szigetköz, o adevărată deltă terestră cu multe insule și o faună și floră caracteristică. Am putut observa specii de păsări ca Acrocephalus arundinaceus, Egretta garzetta, Ardea cinerea, Phalacrocorax carbo. Ultima zi am participat la o inelare de păsări, lângă stufărișul lacului Fertő. În timpul inelării, am putut admira pe lac mai multe specii de păsări acvatice: Anser anser, Podiceps cristatus, Vanellus vanellus, Himantopus himantopus. Mulțumim organizatorilor pentru acest eveniment minunat, și sperăm că va avea continuare!

Ştiri

Minute Verzi cu dr. Ágnes Balázsi

Anita Deák de la Radio Agnus a condus un interviu cu dr. Ágnes Balázsi despre relaţia noastră cu natura. Colega noastră a accentuat importanţa acestei relaţii şi de asemenea a vorbit despre posibilităţile de a menţine această relaţie pe termen lung.

acum 2 luni

 

Începerea anului universitar pe timp de pandemie

În primele săptămâni din noul an academic accentul va fi pus pe orele de laborator şi seminarii care necesită prezenţa studenţilor şi profesorilor în incinta facultăţii. Rugăm studenţii şi profesorii să citească cu atenţie regulamentul în vigoare referitor la timpul petrecut în clădirea facultăţii.

acum 3 luni

 

Toate ştirile »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Departamentul de Ştiinţa Mediului, Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe şi Arte, Cluj-Napoca

Site creat de Weblap.ro