MagyarRomânăEnglish

Pagina principală / Ştiri /

acum 4 ani

Prezentări științifice în Tabăra Tradițională de la Rigmani

În data de 26 iulie 2016, la invitația Asociației pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus”, trei reprezentanți ai colectivului didactic al Departamentului Știința Mediului (Universitatea Sapientia), Szigyártó Lídia, Urák István și Zsigmond Andrea au participat pentru o zi la activitățile științifice ale Taberei Tradiționale, organizată pentru a X-a oară lângă satul Rigmani (judeţul Mureş), pentru copii interesați în cunoașterea și protecția naturii.

Copiii au luat parte activ și cu mare interes la prelegerile ținute în diferite teme: au învățat despre comportamentul păianjenilor, au determinat concentrația azotatului şi fosfatului din apa unui lac din apropiere, și au observat unele viețuitoare acvatice comune în apele noastre. Teoria nu a rămas fără practică, partea științifică a zilei încheindu-se cu colectarea și observarea de insecte și păianjeni, cu ocazia căreia, sub atenția îndrumătorului, cei mai curajoși au putut utiliza și un dispozitiv special conceput pentru colectare. Sperăm ca această colaborare să continue și în viitor!

Ştiri

Minute Verzi cu dr. Ágnes Balázsi

Anita Deák de la Radio Agnus a condus un interviu cu dr. Ágnes Balázsi despre relaţia noastră cu natura. Colega noastră a accentuat importanţa acestei relaţii şi de asemenea a vorbit despre posibilităţile de a menţine această relaţie pe termen lung.

acum 2 luni

 

Începerea anului universitar pe timp de pandemie

În primele săptămâni din noul an academic accentul va fi pus pe orele de laborator şi seminarii care necesită prezenţa studenţilor şi profesorilor în incinta facultăţii. Rugăm studenţii şi profesorii să citească cu atenţie regulamentul în vigoare referitor la timpul petrecut în clădirea facultăţii.

acum 3 luni

 

Toate ştirile »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Departamentul de Ştiinţa Mediului, Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe şi Arte, Cluj-Napoca

Site creat de Weblap.ro