MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

5 éve

Ismeretterjesztő előadások a rigmányi Milvus-táborban

2016. július 26-án, a Sapientia EMTE Környezettudomány Tanszékének három oktatója, Szigyártó Lídia, Urák István és Zsigmond Andrea a „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület meghívására részt vett a Rigmányban (Maros megyében) megszervezett X. Hagyományos Táborban, ahol elsősorban a természet megismerése iránti vágy köti össze a résztvevő, általános iskolás gyermekeket.

A nagyobbakat is messze megelőző érdeklődéssel és tudásvággyal hallgatták a táborozók a pókok táplálkozási és udvarlási szokásairól szóló előadást, de kalandozhattak egy kicsit a vizek világában is. Meghatározhatták a közelben levő tó vizének foszfát- és nitrát-tartalmát, és megismerhették néhány rovar vízben élő lárváját. Az elmélet úgy jó, ha gyakorlat is követi, ezért a nap tudományos része rovar- és pókgyűjtéssel és -megfigyeléssel zárult, ahol a szakember felügyelete mellett a bátrabbak a „pókszívót” is a kezükbe vehették. Reméljük, lesz folytatása ennek a találkozásnak!

Hírek

Herman Ottó-éremmel tüntették ki Tonk Szende kollégánkat

Herman Ottó-éremmel tüntette ki a Magyar Természettudományi Társulat tanszékünk oktatóját, dr. Tonk Szende egyetemi docenst.

16 napja

 

Évindító kirándulás a Bácsi-torokban és a Csigadombon

Az évnyitó SapiTúrán az idén is kolozsvárkörnyéki útvonalat választottunk. Első és harmadéves hallgatókkal a Bácsi-torok és a Csigadomb kövületgazdag feltárásait jártuk körbe és megtárgyaltuk a helyhez kötött környezeti problémákat.

1 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro