MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

4 éve

Ismeretterjesztő előadások a rigmányi Milvus-táborban

2016. július 26-án, a Sapientia EMTE Környezettudomány Tanszékének három oktatója, Szigyártó Lídia, Urák István és Zsigmond Andrea a „Milvus Csoport” Madártani és Természetvédelmi Egyesület meghívására részt vett a Rigmányban (Maros megyében) megszervezett X. Hagyományos Táborban, ahol elsősorban a természet megismerése iránti vágy köti össze a résztvevő, általános iskolás gyermekeket.

A nagyobbakat is messze megelőző érdeklődéssel és tudásvággyal hallgatták a táborozók a pókok táplálkozási és udvarlási szokásairól szóló előadást, de kalandozhattak egy kicsit a vizek világában is. Meghatározhatták a közelben levő tó vizének foszfát- és nitrát-tartalmát, és megismerhették néhány rovar vízben élő lárváját. Az elmélet úgy jó, ha gyakorlat is követi, ezért a nap tudományos része rovar- és pókgyűjtéssel és -megfigyeléssel zárult, ahol a szakember felügyelete mellett a bátrabbak a „pókszívót” is a kezükbe vehették. Reméljük, lesz folytatása ennek a találkozásnak!

Hírek

Vörös Lajos előadása a Világutazók sorozatban

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az első évad második előadására, amikor Vörös Lajos, az Ökológiai Kutatóközpont Balaton Limnológiai Intézet (Tihany, Magyarország) kutató professzorának hosszú útját követhetjük végig Asztanától egész az Aral-tóig.

2 hónapja

 

XVI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

Idén 16. alkalommal szervezzük meg a Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciát. A konferencia helyszíne az Eötvös Loránd Tudományegyetem lesz, Budapesten. A konferencia időpontja: április 1-4.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro