MagyarRomânăEnglish

Pagina principală / Ştiri /

acum 6 ani

Vizită de studiu la Stația de Epurare din Someșeni, 29.aprilie 2015.

În data de 29. aprilie 2015, studenții de la specializarea Științei Mediului au efectuat o vizită de studiu la Someșeni, la Stația de Epurare a apei uzate orășenești.

Cu această ocazie studenții au avut posibilitatea să viziteze și laboratoarele stației, unde se efectuează diferite analize de apă și microbiologice legate de epurarea apei uzate, după care au parcurs traseul tehnologic al epurării, începând cu îndepărtarea deșeurilor, nisipului și grăsimilor din apă, urmat de procesul biologic de epurare a apei uzate cu ajutorul nămolului activ și prin barbotare de aer, până la tratarea nămolului rămas în urma epurării, respectiv conversia biogazului rezultat din fermentarea nămolului în energie electrică și termică. După o serie de lucrări de modernizare din ultimii ani, Stația de Epurare din Someșeni este acum al doilea ca mărime din România și deservește atât municipiul Cluj, cât și unele localități mici din împrejurimile acestuia.

Ştiri

Minute Verzi cu dr. Ágnes Balázsi

Anita Deák de la Radio Agnus a condus un interviu cu dr. Ágnes Balázsi despre relaţia noastră cu natura. Colega noastră a accentuat importanţa acestei relaţii şi de asemenea a vorbit despre posibilităţile de a menţine această relaţie pe termen lung.

acum 3 luni

 

Începerea anului universitar pe timp de pandemie

În primele săptămâni din noul an academic accentul va fi pus pe orele de laborator şi seminarii care necesită prezenţa studenţilor şi profesorilor în incinta facultăţii. Rugăm studenţii şi profesorii să citească cu atenţie regulamentul în vigoare referitor la timpul petrecut în clădirea facultăţii.

acum 4 luni

 

Toate ştirile »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Departamentul de Ştiinţa Mediului, Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe şi Arte, Cluj-Napoca

Site creat de Weblap.ro