MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

6 éve

Látogatás a szamosfalvi szennyvíztisztító telepre, 2015. április 29.

2015. április 29-én, a viszontagságos időjárás ellenére meglátogattuk a környezettudomány szakos diákokkal a szamosfalvi szennyvíztisztító telepet.

A látogatás alkalmával megtekinthettük a telephez tartozó laboratóriumokat, ahol szennyvíztisztítással kapcsolatos vízelemzéseket és mikrobiológiai vizsgálatokat végeznek, majd körbejártuk a telepet, követve a szennyvíz tisztításának útját a hulladék eltávolításától kezdve, a homok ülepítésén, a zsírnemű anyagok lefölözésén, a levegőbefúvásos eleveniszapos biológiai tisztításon át a visszamaradt iszap erjesztéséig, és az így termelődött biogáz elektromos árammá és hőenergiává való alakításáig. Az utóbbi években korszerűsített, és így most Romániában a második legnagyobb szennyvíztisztító telep, a Kolozsvárról és környékéről befolyó települési szennyvíz tisztításának feladatát látja el.

Hírek

Zöld percek dr. Szigyártó Lídiával

Az Agnus rádió Zöld Percek rovatában kolléganőnk, dr. Szigyártó Lídia beszélt a vizek mikroszkópikus élőlényeiről, a kovaalgákról.

15 napja

 

XVI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

Idén 16. alkalommal szervezzük meg a Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciát. A konferencia helyszíne az Eötvös Loránd Tudományegyetem lesz, Budapesten. A konferencia időpontja: 2021 március 30 - április 1.

29 napja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro