MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

6 éve

Látogatás a szamosfalvi szennyvíztisztító telepre, 2015. április 29.

2015. április 29-én, a viszontagságos időjárás ellenére meglátogattuk a környezettudomány szakos diákokkal a szamosfalvi szennyvíztisztító telepet.

A látogatás alkalmával megtekinthettük a telephez tartozó laboratóriumokat, ahol szennyvíztisztítással kapcsolatos vízelemzéseket és mikrobiológiai vizsgálatokat végeznek, majd körbejártuk a telepet, követve a szennyvíz tisztításának útját a hulladék eltávolításától kezdve, a homok ülepítésén, a zsírnemű anyagok lefölözésén, a levegőbefúvásos eleveniszapos biológiai tisztításon át a visszamaradt iszap erjesztéséig, és az így termelődött biogáz elektromos árammá és hőenergiává való alakításáig. Az utóbbi években korszerűsített, és így most Romániában a második legnagyobb szennyvíztisztító telep, a Kolozsvárról és környékéről befolyó települési szennyvíz tisztításának feladatát látja el.

Hírek

Zöld percek dr. Balázsi Ágnessel

Interjú készült az Agnus Rádió Zöld Percek című rovatában, amelyben munkatársunk, dr. Balázsi Ágnes, beszélgetett Deák Anita műsorvezetővel az ember-természet kapcsolat fontosságáról és fenntarthatóságról.

2 hónapja

 

Tanévkezdés a járvány idején

Az első hetekben tömbösített gyakorlati órákat tartunk minden évfolyamon. Figyelembe véve az országos járványügyi intézkedéseket, megkérünk minden hallgatót és oktatót, hogy figyelemmel olvassa el az egyetem épületében való tartózkodásra vonatkozó szabályzatot.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro