MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

7 éve

Beszámoló a X. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciáról

Március 27–29. között rendeztük meg tízedik alkalommal a Kárpát-medencei környezettudományi konferenciát.

A közel száz résztvevő változatos és figyelmet felkeltő előadásokat hallgathatott meg a plenáris ülés, valamint a szekciókban folyó programok keretében. A megnyitó ünnepségen beszédet mondott Mócsy Ildikó, a konferencia elnöke, Tonk Márton dékán úr, Kása Zoltán úr, a Sapientia EMTE szenátusának elnöke és Urák István úr, a Környezettudomány Tanszék vezetője. A megnyitó ünnepségen Mócsy Ildikó, a Sapientia EMTE nyugalmazott oktatója és a Környezettudomány tanszék alapító tagja Herman Ottó Érdeméremben részesült.

A konferencián sor került egy kerekasztal-megbeszélésre, melynek témája Az „Aranynégyszög” színesfémérc bányászata és a kapcsolódó környezeti problémák. Vitaindító előadást tartott Wanek Ferenc, Forray Ferenc és Márton István geológus, valamint Kovács Csongor, a Zöld Erdély Egyesület elnöke. A konferencia kirándulással zárult Verespatakra, ahol meglátogattuk a római-kori bányát és az idő viszontagságaiban utat kereső bányászvárost.

Hírek

Zöld percek dr. Balázsi Ágnessel

Interjú készült az Agnus Rádió Zöld Percek című rovatában, amelyben munkatársunk, dr. Balázsi Ágnes, beszélgetett Deák Anita műsorvezetővel az ember-természet kapcsolat fontosságáról és fenntarthatóságról.

2 hónapja

 

Tanévkezdés a járvány idején

Az első hetekben tömbösített gyakorlati órákat tartunk minden évfolyamon. Figyelembe véve az országos járványügyi intézkedéseket, megkérünk minden hallgatót és oktatót, hogy figyelemmel olvassa el az egyetem épületében való tartózkodásra vonatkozó szabályzatot.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro