MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

5 éve

Évnyitó kirándulás a Bükkben

Egy Bükki tanulmányi út keretében – hegyre fel és völgybe le – kapcsolódtak ki az első évesek az első heti regisztráció okozta fáradalmakból és izgalmakból.

Az indulást követő első lendületből a Gálcsere-gerincére kapaszkodtunk fel, ahonnan szép kilátás nyílt a Bükkre és a Gorbó-hegyre (közben hangyásztunk és gombásztunk). Rövid pihenő után leereszkedtünk a Plecska-patak völgyébe, ahol megkezdődött a kövületvadászat. Utunk felvitt a Szénégető-tetőre, ahonnan meredek lejtőkön és szűk völgyeken keresztül végül eljutottunk a Gorbó-patakhoz, majd visszakanyarodhattunk Kolozsvárra. Folytatás következik…

Hírek

Herman Ottó-éremmel tüntették ki Tonk Szende kollégánkat

Herman Ottó-éremmel tüntette ki a Magyar Természettudományi Társulat tanszékünk oktatóját, dr. Tonk Szende egyetemi docenst.

16 napja

 

Évindító kirándulás a Bácsi-torokban és a Csigadombon

Az évnyitó SapiTúrán az idén is kolozsvárkörnyéki útvonalat választottunk. Első és harmadéves hallgatókkal a Bácsi-torok és a Csigadomb kövületgazdag feltárásait jártuk körbe és megtárgyaltuk a helyhez kötött környezeti problémákat.

1 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro