MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

4 éve

Évnyitó kirándulás a Bükkben

Egy Bükki tanulmányi út keretében – hegyre fel és völgybe le – kapcsolódtak ki az első évesek az első heti regisztráció okozta fáradalmakból és izgalmakból.

Az indulást követő első lendületből a Gálcsere-gerincére kapaszkodtunk fel, ahonnan szép kilátás nyílt a Bükkre és a Gorbó-hegyre (közben hangyásztunk és gombásztunk). Rövid pihenő után leereszkedtünk a Plecska-patak völgyébe, ahol megkezdődött a kövületvadászat. Utunk felvitt a Szénégető-tetőre, ahonnan meredek lejtőkön és szűk völgyeken keresztül végül eljutottunk a Gorbó-patakhoz, majd visszakanyarodhattunk Kolozsvárra. Folytatás következik…

Hírek

Vörös Lajos előadása a Világutazók sorozatban

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az első évad második előadására, amikor Vörös Lajos, az Ökológiai Kutatóközpont Balaton Limnológiai Intézet (Tihany, Magyarország) kutató professzorának hosszú útját követhetjük végig Asztanától egész az Aral-tóig.

2 hónapja

 

XVI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

Idén 16. alkalommal szervezzük meg a Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciát. A konferencia helyszíne az Eötvös Loránd Tudományegyetem lesz, Budapesten. A konferencia időpontja: április 1-4.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro