MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

4 éve

Fábián Botond a Föld legmélyebb barlangjában

Fábián Botond, aki 2011-ben végzett szakunkon, idén augusztusban eljutott a Föld legmélyebb barlangjának legmélyebb száraz pontjára (2080 méterre tengerszint alatt). A Krubera-Voronya barlang Grúzia északnyugati részén levő Arabika-masszívumban található.

Botond idén jelentkezett az ukrán barlangászok által szervezett abháziai Krubera-Voronya nemzetközi barlangkutató táborba, ahol értesült az Inverse Everest augusztusi expedíciójáról. Csatlakozott a négyfős magyarországi csapathoz, amely végül egy libanoni barlangásszal is kiegészült. A barlangot nem ők hódították meg először, erre az eseményre 2004-ben került sor, de az azóta eltelt időben még nem készült fotódokumentáció, illetve film a barlangról. Ezért az idei expedíció célja az volt, hogy a világon elsőként készítsenek profi fotókat a Voronyáról. Ezt a feladatot sikeresen elvégezték, hiszen több száz felvételt készítettek mind a barlangban, mind a felszínen.

Az alábbi oldalakon részletes információk olvashatók az expedícióról:

http://kronika.ro/szines/erdelyi-magyar-barlangasz-is-eljutott-a-fold-legmelyebb-elerheto-pontjara

http://kronika.ro/szines/utazas-a-fold-legmelyebb-pontja-fele

Hírek

Vörös Lajos előadása a Világutazók sorozatban

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az első évad második előadására, amikor Vörös Lajos, az Ökológiai Kutatóközpont Balaton Limnológiai Intézet (Tihany, Magyarország) kutató professzorának hosszú útját követhetjük végig Asztanától egész az Aral-tóig.

2 hónapja

 

XVI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

Idén 16. alkalommal szervezzük meg a Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciát. A konferencia helyszíne az Eötvös Loránd Tudományegyetem lesz, Budapesten. A konferencia időpontja: április 1-4.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro