MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

4 éve

Fábián Botond a Föld legmélyebb barlangjában

Fábián Botond, aki 2011-ben végzett szakunkon, idén augusztusban eljutott a Föld legmélyebb barlangjának legmélyebb száraz pontjára (2080 méterre tengerszint alatt). A Krubera-Voronya barlang Grúzia északnyugati részén levő Arabika-masszívumban található.

Botond idén jelentkezett az ukrán barlangászok által szervezett abháziai Krubera-Voronya nemzetközi barlangkutató táborba, ahol értesült az Inverse Everest augusztusi expedíciójáról. Csatlakozott a négyfős magyarországi csapathoz, amely végül egy libanoni barlangásszal is kiegészült. A barlangot nem ők hódították meg először, erre az eseményre 2004-ben került sor, de az azóta eltelt időben még nem készült fotódokumentáció, illetve film a barlangról. Ezért az idei expedíció célja az volt, hogy a világon elsőként készítsenek profi fotókat a Voronyáról. Ezt a feladatot sikeresen elvégezték, hiszen több száz felvételt készítettek mind a barlangban, mind a felszínen.

Az alábbi oldalakon részletes információk olvashatók az expedícióról:

http://kronika.ro/szines/erdelyi-magyar-barlangasz-is-eljutott-a-fold-legmelyebb-elerheto-pontjara

http://kronika.ro/szines/utazas-a-fold-legmelyebb-pontja-fele

Hírek

Zöld percek dr. Balázsi Ágnessel

Interjú készült az Agnus Rádió Zöld Percek című rovatában, amelyben munkatársunk, dr. Balázsi Ágnes, beszélgetett Deák Anita műsorvezetővel az ember-természet kapcsolat fontosságáról és fenntarthatóságról.

3 hónapja

 

Tanévkezdés a járvány idején

Az első hetekben tömbösített gyakorlati órákat tartunk minden évfolyamon. Figyelembe véve az országos járványügyi intézkedéseket, megkérünk minden hallgatót és oktatót, hogy figyelemmel olvassa el az egyetem épületében való tartózkodásra vonatkozó szabályzatot.

4 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro