MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

7 éve

Görögországi terepgyakorlat: 2013. május 24-június 2.

Az idei terepgyakorlat színhelye a tavalyihoz hasonlóan az Olimposz-hegység lábánál fekvő tengerparti település, Leptokarya volt. Az égszínkék tenger mélyén olyan élővilágot láthattak a diákok, amelyről eddig csak könyvekben olvastak, fényképeken láttak, vagy előadásokon hallottak.

Az eddigi terepgyakorlatokhoz képest újabb állatfajok is előkerültek, mint például: villódzó röptű szentjánosbogarak (Luciola lusitanica), eleonóra-sólymok (Falco eleonorae), bütykös ásólúdak (Tadorna tadorna), márványos zsibbasztó ráják (Torpedo marmorata), tengeri nyúl (Aplysia depilans), illetve néhány sötétlila tengeri sün (Sphaerechinus granularis). Az olimposzi túrához szokatlanul kedvező volt az időjárás: száraz, meleg, csapadékmentes idő állt be. Kilenc személynek sikerült feljutni a Scala 2866 m-es, ez alkalommal napsütötte csúcsára. A programból nem hiányzott az élménydús hajóút Skiathos-szigetére.

A felfedező túrautakon kívül a diákok részt vettek egy csapatversenyen és egy fotósversenyen. A csapatok különféle elméleti- és gyakorlati feladatokat dolgoztak ki, melyeket számítógépes bemutatók és helyszínen elvégzett kísérletek formájában mutattak be társaiknak.

A terepgyakorlat jó alkalom volt a csapatszellem elmélyítésére, és a látványos, sokak számára még soha nem látott mediterrán környezet megismerésére.

 

Hírek

Zöld percek dr. Balázsi Ágnessel

Interjú készült az Agnus Rádió Zöld Percek című rovatában, amelyben munkatársunk, dr. Balázsi Ágnes, beszélgetett Deák Anita műsorvezetővel az ember-természet kapcsolat fontosságáról és fenntarthatóságról.

2 hónapja

 

Tanévkezdés a járvány idején

Az első hetekben tömbösített gyakorlati órákat tartunk minden évfolyamon. Figyelembe véve az országos járványügyi intézkedéseket, megkérünk minden hallgatót és oktatót, hogy figyelemmel olvassa el az egyetem épületében való tartózkodásra vonatkozó szabályzatot.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro