MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

6 éve

Görögországi terepgyakorlat 2014

Az idei terepgyakorlatot közösen szerveztük a marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Kar kertészmérnöki és tájépítészeti szakok tanáraival és hallgatóival.

Annak ellenére, hogy a szaktevékenységek egymástól függetlenül folytak, lehetőség nyílt arra, hogy a három szak hallgatói megismerkedjenek, megosszák egymással ismereteiket, sőt közösen birkóztak meg az Olimposz közel 3000 m-es csúcsaival, és szintén közösen látogatták meg Skiathos szigetét.

A terepgyakorlat során a hallgatóink négy fős csoportokra osztva végezték el a tengervíz néhány ásványi összetevőjének mennyiségi elemzését, meghatározták az általuk talált, illetve begyűjtött mediterrán növény- és állatfajokat, és bemutatót készítettek Leptokaryá nevezetességeiről és a környék sajátosságairól. Minden évben sikerül új fajokkal bővíteni a mediterrán állatfajok listáját, az idén a sárga vakkígyóval (Typhlops vermicularis) és a bíbor szívsünnel (Spatangus purpureus) egészült ki a talált fajok sorozata.

A hasznosat összekapcsolva a kellemessel, Farkas György kezdeményezésére fotópályázatot hirdettünk mediterrán állatok és növények témában, valamint szabad témában. A két téma díjazottja: Deák Zsuzsa másodéves hallgató és Lakatos Tamás első éves hallgató. Fotóik:

Az idei görögországi terepgyakorlat sok élményt nyújtott a hallgatóknak, a változatos program pedig lehetővé tette a mediterrán környezet átfogó megismerését.

Hírek

Zöld percek dr. Balázsi Ágnessel

Interjú készült az Agnus Rádió Zöld Percek című rovatában, amelyben munkatársunk, dr. Balázsi Ágnes, beszélgetett Deák Anita műsorvezetővel az ember-természet kapcsolat fontosságáról és fenntarthatóságról.

2 hónapja

 

Tanévkezdés a járvány idején

Az első hetekben tömbösített gyakorlati órákat tartunk minden évfolyamon. Figyelembe véve az országos járványügyi intézkedéseket, megkérünk minden hallgatót és oktatót, hogy figyelemmel olvassa el az egyetem épületében való tartózkodásra vonatkozó szabályzatot.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro