MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

6 éve

Participatív jövőkép építő gyakorlat lengyel ökológusokkal, Tanszékünk oktatójának vezetésével

December 8-11 között, Hartel Tibor (Sapientia EMTE, Kolozsvár) és Piotr Tryjanowski professzor (Poznan Egyetem, Zoológia Intézet) szervezésével előadás, szeminárium és workshop sorozaton vett részt 27 lengyel ökológus.

A három napos esemény témája a jövőkép építés fontossága, a változások korában, valamint a szociális-ökológiai rendszer központú megközelítés a természetvédelemben. Az első nap előadással kezdődött, ahol Hartel Tibor kiemelte a szociális-ökológiai megközelítés újszerűségét és gyakorlati fontosságát a természetvédelemben, körülbelöl 60 személy számára, egy nyilt előadás keretén belül. A második napon szemináriumok voltak a participatív jövőkép építés fontosságáról (HT) valamint a komplex rendszerek kaotikus viselkedéséről (PT). Ezek a szemináriumok kimondottan ökológus szakembereknek illetve doktoranduszoknak voltak megtartva (27 személy). Az ezt követő napon Hartel Tibor vezetésével egész napos jövőkép építő gyakorlaton vett részt a csoport, a következő témával: "Hogyan néz ki az ökológiai kutatások jövője Lengyelországban?". Az eseményt egy helyi sajtó is felkarolta (lásd itt), valamint képeket ezen a linken lehet találni. A 27 szakemberből álló csoport egy tudományos publikációban fogja bemutatni a gyakorlat eredményeit. Hartel Tibor lengyelországi tartózkodását anyagilag a Poznani városi tanács támogatta, Piotr Tryjanowski professzor meghívására.

Hírek

Zöld percek dr. Balázsi Ágnessel

Interjú készült az Agnus Rádió Zöld Percek című rovatában, amelyben munkatársunk, dr. Balázsi Ágnes, beszélgetett Deák Anita műsorvezetővel az ember-természet kapcsolat fontosságáról és fenntarthatóságról.

2 hónapja

 

Tanévkezdés a járvány idején

Az első hetekben tömbösített gyakorlati órákat tartunk minden évfolyamon. Figyelembe véve az országos járványügyi intézkedéseket, megkérünk minden hallgatót és oktatót, hogy figyelemmel olvassa el az egyetem épületében való tartózkodásra vonatkozó szabályzatot.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro