MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

3 éve

Pécsi oktató látogatta meg tanszékünket

Szeptember 26–30-a között Dr. Pernyeszi Tímea Judit egyetemi adjunktus a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karáról meglátogatta tanszékünket az Erasmus oktatói ösztöndíj program keretében.

Dr. Pernyeszi Tímea Judit előadást tartott a Kémiai elemek környezeti kémiája címmel, amelyben kitért a szerves és szerves szennyezők sorsára a környezetben, azok transzportjára, elterjedésére, akkumulációjára, valamint a környezetben lejátszódó kémiai folyamatok termodinamikai és kinetikai törvényszerűségeire. Jellemezte a bio- és geokémiai határfelületeken lejátszódó kémiai jelenségeket, valamint a természetes talajkomponensek, a mikroorganizmusok és a szennyezőanyagok közt fellépő kölcsönhatásokat.

Hírek

Vörös Lajos előadása a Világutazók sorozatban

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az első évad második előadására, amikor Vörös Lajos, az Ökológiai Kutatóközpont Balaton Limnológiai Intézet (Tihany, Magyarország) kutató professzorának hosszú útját követhetjük végig Asztanától egész az Aral-tóig.

2 hónapja

 

XVI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

Idén 16. alkalommal szervezzük meg a Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciát. A konferencia helyszíne az Eötvös Loránd Tudományegyetem lesz, Budapesten. A konferencia időpontja: április 1-4.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro