MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

5 éve

Pécsi oktató látogatta meg tanszékünket

Szeptember 26–30-a között Dr. Pernyeszi Tímea Judit egyetemi adjunktus a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karáról meglátogatta tanszékünket az Erasmus oktatói ösztöndíj program keretében.

Dr. Pernyeszi Tímea Judit előadást tartott a Kémiai elemek környezeti kémiája címmel, amelyben kitért a szerves és szerves szennyezők sorsára a környezetben, azok transzportjára, elterjedésére, akkumulációjára, valamint a környezetben lejátszódó kémiai folyamatok termodinamikai és kinetikai törvényszerűségeire. Jellemezte a bio- és geokémiai határfelületeken lejátszódó kémiai jelenségeket, valamint a természetes talajkomponensek, a mikroorganizmusok és a szennyezőanyagok közt fellépő kölcsönhatásokat.

Hírek

Herman Ottó-éremmel tüntették ki Tonk Szende kollégánkat

Herman Ottó-éremmel tüntette ki a Magyar Természettudományi Társulat tanszékünk oktatóját, dr. Tonk Szende egyetemi docenst.

16 napja

 

Évindító kirándulás a Bácsi-torokban és a Csigadombon

Az évnyitó SapiTúrán az idén is kolozsvárkörnyéki útvonalat választottunk. Első és harmadéves hallgatókkal a Bácsi-torok és a Csigadomb kövületgazdag feltárásait jártuk körbe és megtárgyaltuk a helyhez kötött környezeti problémákat.

1 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro