MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

7 éve

Szakmai gyakorlat a pataréti szeméttelepen

A Kolozsvár mellett levő pataréti szeméttelepen gyakorlatoztak 2013. november 14-én a Környezettudomány Szak III. éves hallgatói. Veres Eugen-től, a Brantner Veres S.A. Cluj igazgatójától megtudtuk, hogy 90%-ban újrahasznosítható szemét kerül a lerakóba (napi 600 tonna), amelyet a helyi roma közösség manuálisan újra szelektíven szétválogat. A gondosan kiválogatott és préselt hulladékot az ország különböző városaiba szállítják újrahasznosítás céljából.

Ugyanakkor azt is megtudtuk, hogy uniós finanszírozásból, illetve megyei költségvetésből épül az új környezetbarát hulladéktároló, amely a tervek szerint 2014 márciusában már megkezdheti működését, s ahol az egész megyéből begyűjtött szemetet raktároznák, illetve újrahasznosítanák.

Hírek

Zöld percek dr. Balázsi Ágnessel

Interjú készült az Agnus Rádió Zöld Percek című rovatában, amelyben munkatársunk, dr. Balázsi Ágnes, beszélgetett Deák Anita műsorvezetővel az ember-természet kapcsolat fontosságáról és fenntarthatóságról.

2 hónapja

 

Tanévkezdés a járvány idején

Az első hetekben tömbösített gyakorlati órákat tartunk minden évfolyamon. Figyelembe véve az országos járványügyi intézkedéseket, megkérünk minden hallgatót és oktatót, hogy figyelemmel olvassa el az egyetem épületében való tartózkodásra vonatkozó szabályzatot.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro