MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

8 éve

Tanulmányi kirándulás Fenyőfalván (Brad)

 

2013. április 16-án reggel a Környezettudomány szak II. éves hallgatói elindultak Brád (eredeti nevén: Fenyőfalva) irányába, tanulmányútra, Tonk Szende adjunktus kíséretében.

 

Az első megálló a Transvital étrend-kiegészítőket gyártó cég volt. Bemutatták, milyen módszerrel, miből és hogyan készítik a különböző termékeiket, illetve hogy az itt dolgozó alkalmazottak miként címkézik, csomagolják ezeket az üzletek polcai, kínálata számára. A cég mindkét helyszínének meglátogatása után, megköszönve a kedves idegenvezetést, tovább indultunk utunk második célpontjához.

A helyszín a híres Brád-i Aranymúzeum volt. A kiállítás anyagában többféle formában lévő termés aranyat, különböző ásványokat és ásványtársulásokat tekinthettünk meg, melyek mind színeikben, mind pedig szerkezetükben egyedülállóak voltak. Érdemes ide ellátogatni bárkinek, szakembernek, laikusnak egyaránt.

A múzeumlátogatás rövid ebéd követte, majd elindultunk hazafele, s útközben azon töprengtünk, hogy a múzeumban látott híres aranygyík valóban 3 millió dollárt érhet?

 

Szabó Izabella

 

Hírek

Zöld percek dr. Balázsi Ágnessel

Interjú készült az Agnus Rádió Zöld Percek című rovatában, amelyben munkatársunk, dr. Balázsi Ágnes, beszélgetett Deák Anita műsorvezetővel az ember-természet kapcsolat fontosságáról és fenntarthatóságról.

2 hónapja

 

Tanévkezdés a járvány idején

Az első hetekben tömbösített gyakorlati órákat tartunk minden évfolyamon. Figyelembe véve az országos járványügyi intézkedéseket, megkérünk minden hallgatót és oktatót, hogy figyelemmel olvassa el az egyetem épületében való tartózkodásra vonatkozó szabályzatot.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro