MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

2 éve

Tanulmányi út a Széki Nádrezervátumban

November 3-án a Környezetvédelem és monitoring szakos első éves hallgatók dr. Urák István vezetésével meglátogatták a a Széki Nádrezervátumot.

A Duna-delta után a Széki Nádrezervátumban található a legnagyobbó nádas Romániában. Az 505 hektáros természetvédelmi területból 220 hektár nádas, a többi részét sós sztyepprétek és erdők alkotják. Ez a mozaikos élőhelyekből álló rezervátum számos ritka élőlénynek nyújt otthont, melyek közül fontos helyet foglalnak el a madarak és a kétéltűek. A nádrezervátumon egy tanösvény (palló) halad keresztül, közepén egy magaslessel, ami megkönnyíti a látogatást.

Hírek

Budapesti tanulmányúton a harmadéveseink

Február végén (19-24 között) a Környezetettudomány szak harmadéves hallgatói a Makovecz-program keretében Budapestre látogattak. A tanulmányút főszervezője dr. Weiszburg Tamás professzor úr volt.

1 hónapja

 

XIX. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

Idén április 3-5 között kerül sor az évente megszervezett környezettudományi konferenciára, amleyet a debreceni Atommagkutató Intézettel közösen szervezünk. A konferenciára szeretettel várjuk oktatók, kutatók, egyetemi hallgatók és doktoranduszok jelentkezését.

2 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro