MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

6 éve

XI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia, Pécs, 2015. május 6–9.

2015. május 6. és 9. között lezajlott Pécsett a XI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Karának a közös szervezésében. A Sapientia EMTE Környezettudomány Tanszékének több oktatója és hallgatója is részt vett előadásokkal a konferencián. 

Az első három napon, tudományos szekciók és elgondolkodtató plenáris előadások váltogatták egymást. Dr. Szentpéteri József, a Szentágothai Szakkolégium címzetes egyetemi tanára beszélt a fenntartható fejlődésről; Dr. Georg A. Janauer, a Bécsi Egyetem tanára, a Dunával és a Tiszával kapcsolatos környezetvédelmi szempontokról és európai szintű jogi szabályozásokról tartott előadást; Dr. Kiss Ferenc, a Nyíregyházi Főiskola tanára, a környezettudatosság fontosságát emelte ki az oktatásban; Dr. Záray Gyula, az ELTE tanára, a felszíni vizekben kimutatható gyógyszermaradványokra hívta fel a figyelmet; Dr. Borhidi Attila akadémikus pedig „Hogyan éljük (fel) világunkat?” címmel tartott előadást. A konferencia tudományos programját kulturális és egyéb események is tarkították: zenei előadások a Pécsi Rézfúvósok és a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének vonósnégyese közreműködésével, látogatás a botanikus kertbe. A konferencia zárónapján, szombaton délelőtt tanulmányi kirándulásra került sor a PannonPower biomassza tüzelésű pécsi erőművébe, délután pedig egy borkóstolóval záruló gyalogtúrára a Siklós-Villányi Borvidéken. Kiemelten köszönet illeti a pécsi szervezőket a színvonalas konferencia megszervezéséért! A hagyományokhoz híven, a következő Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciára újból Kolozsváron kerül sor 2016 tavaszán.

Hírek

Zöld percek dr. Balázsi Ágnessel

Interjú készült az Agnus Rádió Zöld Percek című rovatában, amelyben munkatársunk, dr. Balázsi Ágnes, beszélgetett Deák Anita műsorvezetővel az ember-természet kapcsolat fontosságáról és fenntarthatóságról.

2 hónapja

 

Tanévkezdés a járvány idején

Az első hetekben tömbösített gyakorlati órákat tartunk minden évfolyamon. Figyelembe véve az országos járványügyi intézkedéseket, megkérünk minden hallgatót és oktatót, hogy figyelemmel olvassa el az egyetem épületében való tartózkodásra vonatkozó szabályzatot.

3 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro