MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Konferenciák /

2010.04.22.

VI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

A Nyíregyházi Főiskola adott otthont a 2010. április 22-24. között megrendezett VI. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciának, amelynek társrendezője volt az Erdélyi Magyar Tudományegyetem kolozsvári Természettudományi és Művészeti Karának környezettudomány tanszéke is.

VI. környezettudományi konferenciaA konferenciát Prof. Dr. Lenti István főszervező nyitotta meg. Az ünnepélyes megnyitón Nyíregyház városának és a Főiskola vezetőségének képviselőinek és a szervezők üdvözölő szavai elhangzása után a plenáris előadások következtek. A hat plenáris előadó között egyetemünket dr. Mócsy Ildikó, dr. Szép Sándor és dr. Szakács Sándor képviselte.

A hét szekcióban (környezetbiológia, környezetkémia, környezetfizika, környezetföldrajz, környezeti földtan, környezet egészségi hatása és agrár környezettudomány – alternatív energiák) 70 előadás hangzott el és 46 poszter bemutatására került sor.

A környezettudomány tanszék oktatóinak (dr. Urák István, Poszet Szilárd, Zsigmond Andrea, Szacsvai Kinga és Wanek Ferenc) és diákjainak (Erdei Zoltán, Erdélyi Zsolt, Hóbor Ernő, Magyar Erik, Lakatos László, Párdi Katalin és Török Enikő) előadásait nagy érdeklődés övezte. Ezt követően dr. Máthé Endre, a Főiskola rektorhelyettese bemutatta az intézményben folytatott kutatásokat, és végigvezette a kolozsvári résztvevőket a kutatólaboratóriumokban is.

A kétnapos tudományos ülést szombaton egy csodálatos kirándulás követte, ahol Szabolcs–Szatmár–Bereg megye több községe polgármestének vendégeiként alkaloma adódott az Árpádkori templomok, a szatmárcsekei Kölcsey Ferenc emlékmúzeum meglátogatására, míg a síremlékénél Himnuszunk szerzőjére emlékeztek a résztvevők.

A VII. Környezettudományi Konferenciára 2011-ben Kolozsváron kerül sor.

Hírek

Őszi túra a Túri-hasadékban

Októberben végigjártuk a diákokkal a remekül kiépített Túri-hasadék Natura 2000 természetvédelmi területet, ahol a terület morfológiai és környezeti jellemzőivel fedeztük fel. Nem volt akadálymentes a terep de ha könnyű lett volna akkor nem olyan izgalmas.

17 órája

 

Herman Ottó-éremmel tüntették ki Tonk Szende kollégánkat

Herman Ottó-éremmel tüntette ki a Magyar Természettudományi Társulat tanszékünk oktatóját, dr. Tonk Szende egyetemi docenst.

20 napja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro