MagyarRomânăEnglish

Pagina principală / Ştiri /

acum 4 ani

Conferința Internațională de Știința Mediului din Bazinul Carpatic, ediția a XII-a

În perioada 1-4 iunie 2016. a avut loc în Berehove (Ucraina) a XII-a ediție a Conferinței Internaționale de Știința Mediului din Bazinul Carpatic. Organizatorii conferinței au fost Universitatea Sapientia, Universitatea din Pécs, Colegiul Szentágothai și Universitatea Maghiară II. Rákóczi Ferenc din Berehove, care a asigurat și locația pentru această ediție a conferinței.

Cu ocazia conferinței s-au prezentat o serie de prelegeri în plen interesante cu subiecte actuale ca dezvoltarea durabilă, situația învățământului superior în relație cu știința, sau necesitatea formării unor experți în modalitățile de obținere a formelor de energie regenerabilă. În a doua și a treia zi a conferinței au fost susținute aproximativ 40 de prezentări și 30 de postere repartizate în șase secțiuni științifice (geografia și geologia mediului, ecologie, chimia și fizica mediului, educația de mediu).  Conferința s-a încheiat cu o prelegere din partea D-nei dr. Mócsy Ildikó, intitulat „30 de ani de la dezastrul de la Cernobil”. Programul științific al conferinței a fost completat de un tur al orașului Berehove și de degustare de vin de la producători locali, precum și de o excursie la cetatea din Munkács, în ultima zi a conferinței.

Conform obiceiului, a XIII-a ediție a conferinței va fi organizată de către Universitatea Sapientia în Cluj, în 2017.

Ştiri

Minute Verzi cu dr. Ágnes Balázsi

Anita Deák de la Radio Agnus a condus un interviu cu dr. Ágnes Balázsi despre relaţia noastră cu natura. Colega noastră a accentuat importanţa acestei relaţii şi de asemenea a vorbit despre posibilităţile de a menţine această relaţie pe termen lung.

acum 2 luni

 

Începerea anului universitar pe timp de pandemie

În primele săptămâni din noul an academic accentul va fi pus pe orele de laborator şi seminarii care necesită prezenţa studenţilor şi profesorilor în incinta facultăţii. Rugăm studenţii şi profesorii să citească cu atenţie regulamentul în vigoare referitor la timpul petrecut în clădirea facultăţii.

acum 3 luni

 

Toate ştirile »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Departamentul de Ştiinţa Mediului, Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe şi Arte, Cluj-Napoca

Site creat de Weblap.ro