MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

5 éve

XII. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

2016. június 1-4. között került sor a kárpátaljai Beregszászon a XII. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciára, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szentágothai Szakkollégium és II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola közös szervezésében. A konferenciának ez alkalommal a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Főiskola adott otthont. 

A konferencia minden napján érdekes plenáris előadások hangzottak el a fenntarthatóság kérdéskörével kapcsolatban (Héjj Andreas, Szili Katalin, Szentpéteri L. József), a felsőoktatás és a tudományosság kapcsolatának aktuális helyzetéről (Maruzsa Zoltán), valamint a megújuló energiatermelési módokhoz értő szakemberek képzésének szükségességéről (Kiss Ádám, Szabó Mária). A konferencia második és harmadik napján hat tudományos szekcióban (környezeti földrajz, környezeti földtan, ökológia, környezeti kémia, környezetfizika és -nevelés) mintegy 40 előadás és 30 poszter került bemutatásra. Az előadások sorát dr. Mócsy Ildikó „Emlékezés Csernobilra – 30 év távlatából” című plenáris előadása zárta. A konferencia szakmai programját városnézés, majd a Munkácsi várhoz szervezett kirándulás és egy borkóstoló követte a beregszászi Jánosi Borházban.

A XIII. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciára, a hagyományokhoz híven, újból Kolozsváron kerül sor, 2017-ben.

Hírek

Herman Ottó-éremmel tüntették ki Tonk Szende kollégánkat

Herman Ottó-éremmel tüntette ki a Magyar Természettudományi Társulat tanszékünk oktatóját, dr. Tonk Szende egyetemi docenst.

16 napja

 

Évindító kirándulás a Bácsi-torokban és a Csigadombon

Az évnyitó SapiTúrán az idén is kolozsvárkörnyéki útvonalat választottunk. Első és harmadéves hallgatókkal a Bácsi-torok és a Csigadomb kövületgazdag feltárásait jártuk körbe és megtárgyaltuk a helyhez kötött környezeti problémákat.

1 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro