MagyarRomânăEnglish

Pagina principală / Ştiri /

acum 7 ani

Practică teren de geologie (25–30 octombrie 2016)

În octombrie, în colaborare cu Societatea Geologică Koch Antal, studenții și profesorii departamentului nostru împreună cu cei din cadrul specializării Geologie a Universității Babeș-Bolyai, precum și cei de la Departamentul de Mineralogie al Universității Eötvös Lóránd au participat la practica de teren Mediul înconjurător – comoara noastră”.

Am vizitat locuri unice și foarte interesante din punct vedere geologic și geomorfologic, mai ales în partea sudică a Carpaților Orientali, și am făcut cercetări în localitățile Oarba de Mureș, Praid, Corund, Băile Tușnad, Covasna și împrejurimile acestora. Ne-au fost prezentate diverse formațiuni geologice în Salina din Praid, calea Sării, însă accentul a căzut pe formațiunile de origine vulcanică. În vederea rezolvării mai prompte al temelor primite, studenții au format grupuri mixte pe teren, iar profesorii au ajutat cu putere comună dezvoltarea profesională a studenților. Ca un acord de încheiere a practicii, am participat la al XVIII-a Întâlnire a Geologilor din Ținutul Secuiesc, unde am ascultat prelegeri foarte interesante. Nici drumul spre acasă nu a rămas fără mici cercetări de teren, astfel am vizitat coloanele de bazalt din Racoșu de Jos și  conul vulcanic Highiş, format din scorie vulcanică.

O învățătură importantă a practicii: un geolog nu pornește niciodată pe teren fără caiet de notițe, lupă și ciocan!

Ştiri

Anul III la un program de cursuri la Budapesta

La sfârșitul lunii februarie studenți din anul al III-lea al Departamentului de Știința Mediului au participat la cursuri de mineralogie și știința solului la Universitatea Eötvös Loránd Tudományegyetem din Budapesta. Cursurile şi orele practice au durat o săptămâmă, și erau intercalate și aplicații de teren. Organizatorul programului a fost prof. Tamás Weiszburg.

acum 2 luni

 

Ediţia a XIX-a a Conferinţei de Ştiinţa Mediului în Bazinul Carpatic

La începutul lunii aprilie va avea loc Conferinţa de Ştiinţa Mediului în Bazinul Carpatic la Debrecen, Ungaria. Anul acesta co-organizatorul nostru va fi Institutul de Cercetări Nucleare (Atommagkutató Intézet) din Debrecen. Evenimentul este deschis pentru profesori, cercetători, studenţi şi doctoranzi, şi va avea loc la 3-5 aprilie 2024.

acum 2 luni

 

Toate ştirile »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Departamentul de Ştiinţa Mediului, Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe şi Arte, Cluj-Napoca

Site creat de Weblap.ro