MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

4 éve

Geológia terepgyakorlat (2016. október 25–30.)

Októberben, a Koch Antal Földtani Társaság szervezésében megrendezésre került a VIII. „Kincsünk a Környezetünk”– Föld- és Környezettudományi terepgyakorlat, amelyen a Sapientia EMTE Környezettudomány Tanszékének, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Geológia Karának és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Ásványtani Tanszékének hallgatói és oktatói vettek részt. 

A gyakorlat során geológiai aspektusukban is érdekes és egyedi helyszíneket látogattunk meg, főképp a Keleti-Kárpátok déli részén. Utunk során érintettük Marosorbó, Parajd, Korond, Tusnádfürdő és Kovászna településeket, valamint környéküket. Megismerkedhettünk különböző geológiai képződményekkel a sóbányában, a hangsúly a só útjára, de leginkább a vulkanikus eredetű felszíni formákra helyeződött. A diákok vegyes csapatokba szerveződtek, és együtt oldották meg a feladatokat, az oktatók pedig közös erővel segítették a diákok szakmai fejlődését. A terepi megfigyelések záróakkordjaként a csapat részt vett a XVIII. Székelyföldi Geológus Találkozón, ahol izgalmas előadások hangzottak el, de a hazaút sem telhetett egy kis „terepezés” nélkül, így útközben megtekintettük az alsórákosi bazaltoszlopokat és salakkúpot is.

Utunk fő tanulsága: egy geológus sosem indul el jegyzetfüzet, nagyítólencse és kalapács nélkül!

Hírek

Zöld percek dr. Balázsi Ágnessel

Interjú készült az Agnus Rádió Zöld Percek című rovatában, amelyben munkatársunk, dr. Balázsi Ágnes, beszélgetett Deák Anita műsorvezetővel az ember-természet kapcsolat fontosságáról és fenntarthatóságról.

13 napja

 

Tanévkezdés a járvány idején

Az első hetekben tömbösített gyakorlati órákat tartunk minden évfolyamon. Figyelembe véve az országos járványügyi intézkedéseket, megkérünk minden hallgatót és oktatót, hogy figyelemmel olvassa el az egyetem épületében való tartózkodásra vonatkozó szabályzatot.

1 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro