MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

5 éve

Geológia terepgyakorlat (2016. október 25–30.)

Októberben, a Koch Antal Földtani Társaság szervezésében megrendezésre került a VIII. „Kincsünk a Környezetünk”– Föld- és Környezettudományi terepgyakorlat, amelyen a Sapientia EMTE Környezettudomány Tanszékének, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Geológia Karának és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Ásványtani Tanszékének hallgatói és oktatói vettek részt. 

A gyakorlat során geológiai aspektusukban is érdekes és egyedi helyszíneket látogattunk meg, főképp a Keleti-Kárpátok déli részén. Utunk során érintettük Marosorbó, Parajd, Korond, Tusnádfürdő és Kovászna településeket, valamint környéküket. Megismerkedhettünk különböző geológiai képződményekkel a sóbányában, a hangsúly a só útjára, de leginkább a vulkanikus eredetű felszíni formákra helyeződött. A diákok vegyes csapatokba szerveződtek, és együtt oldották meg a feladatokat, az oktatók pedig közös erővel segítették a diákok szakmai fejlődését. A terepi megfigyelések záróakkordjaként a csapat részt vett a XVIII. Székelyföldi Geológus Találkozón, ahol izgalmas előadások hangzottak el, de a hazaút sem telhetett egy kis „terepezés” nélkül, így útközben megtekintettük az alsórákosi bazaltoszlopokat és salakkúpot is.

Utunk fő tanulsága: egy geológus sosem indul el jegyzetfüzet, nagyítólencse és kalapács nélkül!

Hírek

Herman Ottó-éremmel tüntették ki Tonk Szende kollégánkat

Herman Ottó-éremmel tüntette ki a Magyar Természettudományi Társulat tanszékünk oktatóját, dr. Tonk Szende egyetemi docenst.

16 napja

 

Évindító kirándulás a Bácsi-torokban és a Csigadombon

Az évnyitó SapiTúrán az idén is kolozsvárkörnyéki útvonalat választottunk. Első és harmadéves hallgatókkal a Bácsi-torok és a Csigadomb kövületgazdag feltárásait jártuk körbe és megtárgyaltuk a helyhez kötött környezeti problémákat.

1 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro