MagyarRomânăEnglish

Pagina principală / Ştiri /

acum 11 ani

Vizita de studiu, Pécs

Vizita de studiu a fost organizată de către Kinga Szacsvai și Neda Tamás. În această călătorie au participat toţi studenţii de la Departamentul de Știința Mediului. Cele văzute constituie partea practică a cursurilor de Fizica Mediului, Energii neconvenţionale şi Radioactivitatea mediului.

În prima zi am inclus o vizită la Budapesta, unde am vizitat : Castelul Buda și Bastionul Pescarilor și Biserica Mátyás, după care am trecut pe partea cealalată a Dunării pe Podul cu Lanțuri, şi am vizitat strada Váci în Pesta. În final ne-am reîntors la autobuz trecând Podul Elisabeta și apoi am continuat călătoria noastră până la Pécs.

După șase în seara am ajuns la Pécs unde, în Colegiul Márton Áron studenții locali ne-au primit cu ceai fierbinte, vin și cină.

În ziua următoare, miercuri 12 decembrie, după micul dejun, la opt și jumătate, ne-am dus cu autobuzul la Boda unde urmează să fie amenajat un loc de depozitare a deşeurilor radioactive de mare activitate.

Următoarea oprire a fost în Pécs la Biblioteca Regională de Sud Transdanubian și Centrul de cunoștințe. Ultimul obiectiv de vizitat înaintea mesei de prânz era centrul istoric al oraşului Pécs.

Programul de după masă cuprindea o vizită a universităţii din Pécs, precum şi vizitarea centrului de Cercetare Science building, unde am asculatat două prlegeri interesante şí ni s-au prezentat laboratoarele de microbiologie dotate cu tehnică de ultimă oră.

Ultima zi a vizitei noastre, 13 decembrie, cuprindea vizitarea unui site de depozitare a deşeurilor radioactive de mică şi medie activitate, din Bátaapáti şi centrala nucleară de la Paks. Ne-am întors la Cluj noaptea târziu, după un drum destul de obositor.

 

Ştiri

Anul III la un program de cursuri la Budapesta

La sfârșitul lunii februarie studenți din anul al III-lea al Departamentului de Știința Mediului au participat la cursuri de mineralogie și știința solului la Universitatea Eötvös Loránd Tudományegyetem din Budapesta. Cursurile şi orele practice au durat o săptămâmă, și erau intercalate și aplicații de teren. Organizatorul programului a fost prof. Tamás Weiszburg.

acum 2 luni

 

Ediţia a XIX-a a Conferinţei de Ştiinţa Mediului în Bazinul Carpatic

La începutul lunii aprilie va avea loc Conferinţa de Ştiinţa Mediului în Bazinul Carpatic la Debrecen, Ungaria. Anul acesta co-organizatorul nostru va fi Institutul de Cercetări Nucleare (Atommagkutató Intézet) din Debrecen. Evenimentul este deschis pentru profesori, cercetători, studenţi şi doctoranzi, şi va avea loc la 3-5 aprilie 2024.

acum 2 luni

 

Toate ştirile »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Departamentul de Ştiinţa Mediului, Universitatea Sapientia, Facultatea de Ştiinţe şi Arte, Cluj-Napoca

Site creat de Weblap.ro