MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

5 éve

Különleges ösztöndíjban részesülő hallgatóink

A 2015/16-os tanév második félévében két hallgatónk különleges ösztöndíjban részesül.

Barabási László ösztöndíj nyertes a Sapientia EMTE 3-éves Környezettudomány szakos diákunk, Thieme Nóra, a medve-ember konfliktusok kutatási projektjével (Tutor: dr. Hartel Tibor). A Barabási László ösztondíj a New York-i székhelyű Pillangó Alapítvány által létrehozott ösztöndíjprogram keretében volt meghírdetve, és azon kitünő eredményű magyar anyanyelvű diákokat támogatja tanulmányaik során, akik anyanyelvükön óhajtanak tovább tanulni egy erdélyi, partiumi vagy bánsági felsőfokú tanintézmény bármely fokán.

 

Rápó Eszter, környezettudomány szakos BSc. hallgató sikeresen pályázott a 2015/2016-os tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Balassi Intézet által közösen hirdetett Kutatói Szakkolégiumi programba a Vízinövények stresszválasza Eriokromfekete T festékanyagra c. kutatási projektjével (Tutor: dr. Tonk Szende). Vizsgálatainak célja egy fitoremediációs módszer kidolgozása festékanyagok természetes vizekből való eltávolítására.

Hírek

Zöld percek dr. Balázsi Ágnessel

Interjú készült az Agnus Rádió Zöld Percek című rovatában, amelyben munkatársunk, dr. Balázsi Ágnes, beszélgetett Deák Anita műsorvezetővel az ember-természet kapcsolat fontosságáról és fenntarthatóságról.

13 napja

 

Tanévkezdés a járvány idején

Az első hetekben tömbösített gyakorlati órákat tartunk minden évfolyamon. Figyelembe véve az országos járványügyi intézkedéseket, megkérünk minden hallgatót és oktatót, hogy figyelemmel olvassa el az egyetem épületében való tartózkodásra vonatkozó szabályzatot.

1 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro