MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

12 éve

Szindi-terepgyakorlat

Október közepén (16-18) rendeztük meg a lassan hagyományosnak mondható „Szindi-terepgyakorlatot", amelyen szinte a teljes tanszék részt vett.

A diákcsapat nagy része a péntek délutáni érkezés és elhelyezkedés után részletes előadást hallgathatott meg a környék változatos földtani felépítéséről és sajátosságairól. Ezt követően kialakították a szombati vetélkedőre benevező csapatokat. Szombaton egész napos túrát szerveztünk: Szindről indultunk, átmentünk a Tordai-hasadékon, majd felkapaszkodtunk a mészkő plató felszínére. A Hesdát-patak és a mészkő plató felszíne közötti 250 méteres szintkülönbség miatti rövid pihenő után visszakanyarodtunk Szindre. A túra során a diákok megismerték a rezervátum geológiai, földrajzi és biológiai sajátosságait, valamint feladatul kapták egy kőzettani és növénytani gyűjtemény összeállítását. Az esti gulyásozás után  sor került a vetélkedőre, melyen minden csapat kiválóan teljesített. Vasárnap délelőtt a terepgyakorlat záróakkordjaként a tordai sóbányát látogattuk meg.

 

 

Hírek

Budapesti tanulmányúton a harmadéveseink

Február végén (19-24 között) a Környezetettudomány szak harmadéves hallgatói a Makovecz-program keretében Budapestre látogattak. A tanulmányút főszervezője dr. Weiszburg Tamás professzor úr volt.

2 hónapja

 

XIX. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

Idén április 3-5 között kerül sor az évente megszervezett környezettudományi konferenciára, amleyet a debreceni Atommagkutató Intézettel közösen szervezünk. A konferenciára szeretettel várjuk oktatók, kutatók, egyetemi hallgatók és doktoranduszok jelentkezését.

2 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro