MagyarRomânăEnglish

Főoldal / Hírek /

7 éve

XIII. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia, 2017. április 5–8., Kolozsvár

2017. április 5–8. között került sor a XIII. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferenciára, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karának Környezettudomány Tanszéke és az Enviro Scientia Egyesület szervezésében.

A konferencián, amelynek már a hetedik alkalommal Kolozsvár a helyszíne, mintegy 100 jelentkező vett részt, zömében Romániából, Magyarországról, Szerbiából, Szlovákiából és Ukrajnából. A rendezvény április 5-én állófogadással kezdődött. A hivatalos megnyitóra másnap, április 6-án került sor, amikor dr. Tonk Márton, a Kolozsvári Kar dékánja köszöntötte a résztvevőket, majd röviden ismertette az egyetem jelenlegi oktatási helyszíneit, helyzetét és az elért fontosabb eredményeket. A vendégeket dr. Urák István, a konferencia elnöke, valamint dr. Mócsy Ildikó, a konferencia tiszteletbeli elnöke is üdvözölte a megnyitó alkalmával. A megnyitó után plenáris előadások hangzottak el a környezettudományi szakemberképzés lehetőségeiről, a környezetvédelem kormányzati szerepéről és a mezőgazdaság biodiverzitásra gyakorolt hatásáról. A nap további részében és a következő napon, mintegy 80 előadás hangzott el 12 szekcióban, amelyeket a poszterek bemutatása zárt. A bemutatott kutatásokat összegző dolgozatok és kivonatok az Ábel Kiadó gondozásában napvilágot látott konferenciakötetben jelentek meg.

A konferencia szakmai részét egy vacsora zárta, amelyre az Agapé szálloda Márton Áron termében került sor, és amelyen a Passeggio tánccsoport reneszánsz és barokk táncai oldották a hangulatot. Másnap, április 8-án, sor került egy konferenciazáró szakmai kirándulásra is, amelyen a résztvevők egy kisebb csoportja a Szilágy-megyei Sárkányok-kertjében felszíni erózióval létrejött sziklaképződményeket és a szépen rendezett és karbantartott zsibói Vasile Fati botanikus kertet látogathatta meg.

Köszönjük a támogatóknak és a szervezőknek, a Sapientia EMTE vezetőségének, oktatóinak, hallgatóinak és adminisztrációs munkatársainak, hogy munkájukkal hozzájárultak a XIII. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia sikeréhez. Nem utolsó sorban, köszönetet mondunk a résztvevőknek is, akiknek az érdeklődése és munkájuk magas színvonala a konferencia-sorozat folytatásának záloga.

Hírek

Budapesti tanulmányúton a harmadéveseink

Február végén (19-24 között) a Környezetettudomány szak harmadéves hallgatói a Makovecz-program keretében Budapestre látogattak. A tanulmányút főszervezője dr. Weiszburg Tamás professzor úr volt.

2 hónapja

 

XIX. Kárpát-medencei Környezettudományi Konferencia

Idén április 3-5 között kerül sor az évente megszervezett környezettudományi konferenciára, amleyet a debreceni Atommagkutató Intézettel közösen szervezünk. A konferenciára szeretettel várjuk oktatók, kutatók, egyetemi hallgatók és doktoranduszok jelentkezését.

2 hónapja

 

Összes hír »

Facebook

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Jog Szak, Kolozsvár

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, Fotóművészet, Média Szak, Kolozsvár

Professzionális weblapkészítés

© 2011 Környezettudomány Tanszék, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Természettudományi és Művészeti Kar, Kolozsvár

Készítette a Weblap.ro